• 3 Μαΐου 2024,

Δραστηριότητα και ανακοινώσεις του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη

 Δραστηριότητα και ανακοινώσεις του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη

Τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης γνωστοποίησε μέσω αναρτήσεων του την ακόλουθη δραστηριότητα:

*Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσα εγγράφως στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη αίτημα για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού στην Π.Ε. Καβάλας.

Στο αίτημα μου αναφέρω με στοιχεία ότι η χρονιά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας ήταν καταστροφική για τους αμπελοκαλλιεργητές, οι οποίοι τα 3 τελευταία χρόνια πλήττονται και δεν λαμβάνουν εισόδημα.

Επίσης εξηγώ πως τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς τη πραγματικότητα, καθώς οι αναφερόμενοι όγκοι αυτών των σταφυλιών δεν αφορούν «καβαλιώτικα» σταφύλια, δηλαδή παραχθέντα στη Π.Ε. Καβάλας, αλλά σταφύλια που εξάγονται από το Νομό Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.gpasxalidis.gr/…/509-energeies-gia…

Ζήτησα από τον Υπουργό να ενσκύψει στο πολύ κρίσιμο αυτό ζήτημα των αμπελουργών της Π.Ε. Καβάλας και να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν.

Είμαι σίγουρος πως μετά και από αυτή την πολύ εκτενή παρουσίαση της κατάστασης από μέρους μου, ο Υπουργός, στον οποίο έχω εμπιστοσύνη, θα ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες μας. Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά θα σταθούμε δίπλα στους αγρότες μας.Ευελπιστώ ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις.

*Συμμετοχή στην εκδήλωση της Θρακικής Εστίας με θέμα “Η Απελευθέρωση της Θράκης μέσα από το ιστορικό μυθιστόρημα”. Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την ιστορία της Θράκης, κλείνοντας 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της στον ελλαδικό κορμό.Συμμετέχουν οι παρακάτω εξαίρετοι ομιλητές: – Γιώργος Μάνος, συγγραφέας, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, συγγραφέας, Ελευθερία Χατζοπούλου, συγγραφέας. Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο

Νίκο Τσουμπάκη και στους διοργανωτές της εκδήλωσης!

*Ο Δήμος Φιλιππίδης αποτέλεσε υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και προπονητή και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε δεκάδες παιδιά να γαλουχηθούν στο ποδόσφαιρο. Το πέρασμα του από την ομάδα της Καβάλας σημαδεύτηκε από χαρές, λύπες αλλά κυρίως από αγάπη για την πόλη και τους φιλάθλους της.

Ο Δήμος, και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ήταν δίπλα στους νέους ποδοσφαιριστές, σταδιοδρομώντας ως προπονητής στις ομάδες του Νομού μας, τον Ηρακλή αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος στις ερασιτεχνικές ομάδες το 1988, ενώ διετέλεσε και προπονητής στις μικτές της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Πάντα με το χαμόγελο, ο Δήμος των γηπέδων αλλά και της καθημερινής ζωής, αφήνει πίσω του τεράστια αθλητική και όχι μόνο, παρακαταθήκη.

Καλό ταξίδι, Δήμο! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Διαβάστε επίσης