• 20 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: «Αδικία που δεν παίζει η Α2, μας πόνεσε περισσότερο η ήττα από τον Τρίτωνα» 

 Νίκος Πενταζίδης: «Αδικία που δεν παίζει η Α2, μας πόνεσε περισσότερο η ήττα από τον Τρίτωνα» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της ΕΚ Καβάλας Νίκος Πενταζίδης και αναφέρθηκε στις πιθανότητες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο. Επίσης έκανε και μια αποτίμηση των 5 πρώτων αγωνιστικών για την ομάδα του εκφράζοντας την άποψη ότι η ήττα από τον Τρίτωνα ήταν αυτή που πόνεσε περισσότερο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πόσο αισιόδοξος είναι ο Νίκος Πενταζίδης ότι θα ξαναρχίσει η Α2  και θα επιστρέψουν σύντομα στο παρκέ όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της κατηγορίας;

Απ: Βάση της κατάστασης που επικρατεί τώρα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Περιμένουμε και εμείς να δούμε την όλη κατάσταση με τα κρούσματα γιατί φαίνεται ότι αυτά θα οριοθετήσουν αν θα γίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Υπάρχει μια σχετική πίεση  από διαφόρους συνδέσμους παικτών και προπονητών. Ευελπιστούμε σε όλα αυτά να τηρηθούν κάποια πρωτόκολλα και να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.

Ερ: Θα είναι μια ευχάριστη είδηση αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο αφού βέβαια το Γενάρη πρέπει να ξεκινήσετε προπονήσεις.

Απ: Αν μπούμε στις προπονήσεις γύρω στις 7 με 10 του Γενάρη στην  καλύτερη περίπτωση, ενδεχομένως θα μας αφήσουν 2-3 εβδομάδες για να προετοιμασθούμε. Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια. Αν ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο το πρωτάθλημα μάλλον θα κρατήσει παραπάνω με αγώνες Τετάρτη και Σάββατο.

Θα έχουμε μάλλον εμβόλιμες αγωνιστικές.

Ερ: Είναι τελικά αδικία που δεν παίζει η Α2 κατηγορία;

Απ: Σίγουρα είναι μια αδικία. Ξεκινάει όμως από κάποια πράγματα τα οποία έπρεπε να γίνουν λίγο πιο νωρίς, δηλαδή να θεσμοθετήσουν την Α2 σαν επαγγελματική κατηγορία. Μας βλέπουν σαν ερασιτέχνες επειδή δεν υπάρχει κάποια ασφάλιση στους παίκτες της Α2, ούτε στους προπονητές.

Από εκεί και πέρα σαν ερασιτέχνες μας βάζουν σ` ένα γενικό σύνολο. Με την έναρξη των ερασιτεχνικών  πρωταθλημάτων, θέλουν να ξεκινήσουν και την Α2. Απλώς επειδή έχει μια αίγλη η Α2 σαν κατηγορία, υπάρχουν παραπάνω πιέσεις.

Πιστεύω πάντως ότι όντως είναι κάτι το οποίο μας αδικεί.

Ερ: Θα είναι δύσκολο πάντως να φτάσετε στην αγωνιστική κατάσταση που ήσασταν πριν αφού  η διακοπή είναι μεγάλη.

Απ: Σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο μέχρι να προσαρμοστούμε. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους παίκτες γιατί σε αυτή την καραντίνα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα σε σχέση με την πρώτη που έγινε από το Μάρτιο και μετά όταν τα πρωταθλήματα βρισκόταν στην τελική τους ευθεία.

Τα παιδιά προσπαθούν να κρατηθούν σε μια καλή κατάσταση. Βέβαια αν γίνει η επανέναρξη κανείς αθλητής της Α2 δεν έχει συνηθίσει σε αυτό τον ρυθμό, να παίζει δηλαδή  Σάββατο, Τετάρτη και Σάββατο κάθε εβδομάδα. Δηλαδή τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν όσον αφορά τους τραυματισμούς. Είναι ένα κομμάτι αυτό των τραυματισμών,  που όλοι οι προπονητές το φοβούνται.

Ερ: Πριν την καραντίνα η ΕΚ Καβάλας δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης στα 5 παιχνίδια που έδωσε, βγάζοντας όμως ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Ποιο παιχνίδι «κλαίει» ο Νίκος Πενταζίδης από αυτά που έχασε η ομάδα του;

Απ: Από τους αγώνες που δώσαμε, εκτός προγράμματος ήταν η ήττα με τον Τρίτωνα στην Καβάλα. Εκείνη είναι η ήττα που μας πονάει. Παίξαμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας ενώ το άλλο εντός έδρας ήταν με την Καρδίτσα η οποία έχει μια πολύ καλή ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι είχαμε μια πολύ κακή διαιτησία.

Οι αντίπαλοι με τις βολές να είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των φιλοξενουμένων.

Με την Καρδίτσα ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί όπως και στην Ελευθερούπολη την τελευταία αγωνιστική πριν τα διακοπή , μέχρι ενός σημείου.

Αν λοιπόν κουβαλάμε μια ήττα εκτός προγράμματος είναι αυτή στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με τον Τρίτωνα.

Ερ: Θεωρείς ότι μπορεί η ομάδα σου να δείξει μια καλύτερη εικόνα και να παίρνει νίκες, όταν βέβαια επαναρχίσει το πρωτάθλημα και καλυτερέψει το πρόγραμμα;

Απ: Είμαστε μια ομάδα όπως και η Ελευθερούπολη με εντελώς καινούριο ρόστερ. Από το μηδέν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι.

Εχουμε 12-13 παίκτες που δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής.  Φαινόταν ότι βρίσκαμε κάποια πατήματα. Στα δυο τελευταία παιχνίδια πριν τη διακοπή είχαμε καλή εικόνα. Πιστεύαμε ότι με το Παγκράτι, το οποίο είναι πρωτοπόρο στη βαθμολογία θα δείχναμε ακόμη πιο βελτιωμένο πρόσωπο και θα διεκδικούσαμε την πρώτη μας νίκη .

Ερ: Τι εύχεται για το 2021 ο Νίκος Πενταζίδης;

Μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο.

Απ: Σίγουρα αυτό που εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο.  Να τελειώσει αυτή η δύσκολη περιπέτεια που περνάμε. Να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να τελειώσει η πανδημία και να είμαστε όλοι μαζί.

Διαβάστε επίσης