• 16 Μαΐου 2024,

Δραστηριότητες & συγκρότηση νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου

 Δραστηριότητες & συγκρότηση νέας διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για το προσεχές διάστημα, αλλά η είδηση αναμένεται στο τέλος Νοέμβρη ή στις αρχές Δεκέμβρη όταν και θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. Η περίοδος για την κατάθεση ενστάσεων παρήλθε. Ενστάσεις δεν υπήρξαν. Τώρα το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να επικυρωθεί από την αποκεντρωμένη. Φαίνεται ότι η προσπάθεια για συγκρότηση διοίκησης θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος ή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Παρά τα όσα φημολογούνται, σύμφωνα με τα οποία στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν δύο ή και τρεις ομάδες εκλεγμένων συμβούλων, εκείνο στο οποίο άπαντες δίνουν προτεραιότητα είναι η συγκρότηση ενός συναινετικού προεδρείου. Το όνομα που ακούγεται περισσότερο για την προεδρική θέση του Ιατρικού Συλλόγου είναι του Στάθη Τσαρίδη. Υπάρχει άλλωστε μια παράδοση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου να είναι γιατρός του ΕΣΥ, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Σήμερα ο Στάθης Τσαρίδης είναι ο πρόεδρος και των γιατρών του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αλλά επίκειται εκλογική διαδικασία και αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου είναι 11μελές και έως τη συγκρότησή του υπεύθυνος είναι ο απερχόμενος πρόεδρος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προγραμματίζει την πραγματοποίηση της έβδομης ημερίδας μητρικού θηλασμού, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο LUCY HOTEL και είναι μια συνδιοργάνωση της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής με το τμήμα πρόωρων νεογνών του νοσοκομείου Καβάλας και του Συλλόγου.

Λίγες ημέρες αργότερα, το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου, στο LUCY HOTEL ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συνδιοργανώνει το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής και Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Διαβάστε επίσης