Δραστηριότητες- νέα-εκδηλώσεις συλλόγων

 Δραστηριότητες- νέα-εκδηλώσεις συλλόγων

*Χθες και προχθές η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καβάλας πραγματοποίησε σεμινάριο- μαθήματα αυτοπροστασίας. Αυτά ήταν δωρεάν και θα συνεχιστούν. Τα παρακολούθησαν 20 περίπου άτομα. Βασικός εισηγητής του διήμερου ήταν ο διευθυντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Ζαφείρης Τρούμπακας από τη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία).

*Διήμερη εκδρομή στις Πρέσπες και στην Καστοριά οργανώνει το διήμερο 10 και 11 Νοέμβρη ο Σύλλογος των Ποταμουδίων: 1η ημέρα: Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων στις 6:00π.μ. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και μετά από μια μικρή στάση για ξεκούραση αναχώρηση για επίσκεψη στην I.M. της Παναγίας της Μαυριώτισσας, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Καστοριά. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Βραδινή διασκέδαση σε μαγαζί της περιοχής. 2η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις γραφικές Πρέσπες. Θα κάνουμε μια στάση για καφέ στον Αγ. Γερμανό για να δούμε την εκκλησία και το νερόμυλο. Ύστερα, περνώντας από την πεζογέφυρα στο νησάκι του Αγ. Αχίλλειου στη Μικρή Πρέσπα, θα θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Βυζαντινό ναό. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Τιμή συμμετοχής: 65€ το άτομο. Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο γραφείο του Συλλόγου καθημερινά 6:00-9:00 μ.μ.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στις 18-11-2018 ημέρα Κυριακή στην Ανδριανούπολη Τουρκίας. Τιμή 20 ευρώ ,Αναχώρηση το πρωί στις 5,00 από τον Κόντη. Τηλ. συμμετοχής 2510 221630 – 6936590145 (κ.Χαρούλα) 2510 835233 κ.Στέλιος .

*Από το σύλλογο Πνοή γίνονται γνωστά τα εξής: Ευχαριστούμε τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους για την άμεση ανταπόκρισή τους στην τελευταία ανάρτηση για συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών κ.α. Ενημερώνουμε ότι: Σταματούμε να δεχόμαστε ρούχα για όλες τις ηλικίες. Δεχόμαστε μόνο αθλητικές φόρμες. Δεχόμαστε ακόμη πετσέτες, σινδόνια, μαξιλαροθήκες και κουβέρτες.

*Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου ετοιμάζει εθελοντική αιμοδόσια, θα γίνει το προσεχές Σάββατο: Από τις 8,00 έως 14.00 το μεσημέρι σας περιμένουμε όλους και όλες να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο!!!  Αχρείαστο να είναι αλλά πρέπει να αιμοδοτούμε για το καλό το δικό μας της οικογένειας μας των φίλων μας αλλά και για τους αγνώστους. Δώσε αίμα ..σώζει ζωές. Δώσε αίμα.. είναι στο χέρι σου.

*Την Πέμπτη 8 Νοέμβρη εθελοντική αιμοδοσία στο σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου στη μνήμη του Στράτου Ραφαήλ Μπίνη. Η πρωτοβουλία ανήκει στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας.

*Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας για την αιμοδοσία του στις 20 Οκτώβρη ευχαριστεί: Μετά το πέρας του 60ου διημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.Επίσης όσους μας βοήθησαν και στήριξαν το έργο μας. Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση διότι δεν πιάσαμε τον επιθυμητό στόχο μας σε αυτές τις αιμοληψίες.Είμαστε αισιόδοξοι ότι την επόμενη φορά θα έχουμε απαρτία όχι μόνο από τα μέλη μας, τις συνεργαζόμενες ομάδες αλλά και από καινούριους αιμοδότες.

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας παραβρέθηκε το Σάββατο στις εκδηλώσεις της γιορτής τσίπουρου στον Ίασμο Ροδόπης.

* Το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018 στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοξενεί τη διακεκριμένη Ιταλίδα σολίστ Eloisa Cascio (Ελοΐζα Κάσιο) σε ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου με θαυμάσια έργα του Ρομαντισμού και του ύστερου Ρομαντισμού (είσοδος ελεύθερη).

* Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ συνεχίζει να δέχεται προσφορές από καπάκια. Αμέσως ευχαριστεί όσους έχουν την σχετική πρωτοβουλία: Ευχαριστούμε το Κέντρο Υγείας Πρίνου για την ευγενική χειρονομία της διάθεσης της μεγάλης ποσότητας πλαστικών καπακιών που μας έφερε στο γραφείο του Συλλόγου ,όπως επίσης και την Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ για την δική τους ποσότητα.

* Η Θρακική Εστια Καβάλας τίμησε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού που έγιναν στην Χρυσουπολη του Δήμου Νέστου. Ο σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου είχε την πρωτοβουλία για το μνημείο και τοποθετήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο.

*Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας έλαβε μέρος το Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων που έγινε στην πόλη της Ξάνθης.

*Εκδήλωση του συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου:  Ο Σύλλογος μας σας προσκαλεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη του Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κύριου Σπυρίδωνα Ραψομανίκη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μας και τις επιπτώσεις στην υγεία μας. Ώρα έναρξης 18.00.

*Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί όσους εκπαιδευτικούς δεν είναι μέλη του, να γραφούν με συγκεκριμένη διαδικασία: Αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Η εγγραφή σας δυναμώνει το Σύλλογό μας και κάνει πιο δυνατή τη φωνή μας. Παράλληλα σας προσφέρει συνδικαλιστική και νομική κάλυψη καθώς και πρόσβαση σε όλες τις παροχές της κάρτας μέλους του Συλλόγου μας. Όσοι από σας δεν είστε εγγεγραμμένοι και το επιθυμείτε μπορείτε να το κάνετε.

 

Διαβάστε επίσης