Ισοπαλία στο ντέρμπι της Χρυσούπολης και 1-1 ο Αετός με το Καλαμπάκι

 Ισοπαλία στο ντέρμπι της Χρυσούπολης και 1-1 ο Αετός με το Καλαμπάκι

Κεραυνός Πέρνης- Νέστος  0-0: Σπουδαίο ματς, δίκαιο αποτέλεσμα

Γράφει ο Κυριάκος Καγιάς.

Σπουδαίο το τοπικό ντέρμπι στο Δημοτικό Στάδιο Χρυσούπολης παρουσία 700 φιλάθλων.  Το παιχνίδι τα είχε όλα εκτός από γκολ. Πολλές φάσεις, χαμένο πέναλτι, δοκάρια, πάθος και από τις δυο ομάδες.  Στο πρώτο ημίχρονο το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του Κεραυνού που ήταν πιο δυνατή ενώ ο Νέστος ήταν νωχελικός για 45 λεπτά. Η ομάδα του  Νέστου ανέβηκε στην επανάληψη και είχε χαμένο πέναλτι. Το 0-0 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.

Το παιχνίδι έγινε σε αθλητικά πλαίσια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Νέστος απείλησε στο Α` μέρος στο 13` με κεφαλιά του Χούσινετς,  στο 20` διαγώνιο  σουτ του Αρετά η μπάλα χτυπά στο δεξί κάθετο, στο 55` κεφαλιά του Χούσινετς διώχνει πάνω από τη γραμμή ο Λεγάτος με τον Ρίζο εκτός θέσης,  στο 58` πλασέ του Μκριτσιάν λίγο άουτ, στο 73` μόνος του ο Παρουτσής πλασάρει αλλά ο Ρίζος μπλοκάρει, στο 76` πέναλτι που κερδίζει ο Τσαμπέγια από τον Καλτσά που αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Το εκτελεί ο Α. Μελισσόπουλος αλλά ο Ρίζος λέει όχι.

Ο Κεραυνός Πέρνης με τον Χαριτίδη στο 14` που σε  τετ α τετ με τον Χαραλαμπίδη(έκανε ντεμπούτο) πλάσαρε αλλά έσωσε ο τερματοφύλακας του Νέστου, στο 31` πάλι ο Χαριτίδης μόνος του αλλά σώζει το σουτ ο Χαραλαμπίδης. Στο 53` το σουτ του Χαριτίδη η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Κεραυνός Πέρνης: Ρίζος, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Λεγάτος, Καλτσάς, Σουκρήογλου, Χατζηκυριάκου 84` Τσανακτσόγλου, Λάσπατζης, Τζιβανόπουλος 72` Κλοκίδης, Χαριτίδης 60` Χαλπέτης, Κωστόπουλος 80` Ασπιώτης.

Νέστος: Χαραλαμπίδης, Μαϊδανός, Αρετάς 88` Τσελέπης, Μκριτσιάν, Χούσινετς, Ευθυμιάδης 67` Παρουτσής, Περσίδης 46` Ν. Μελισσόπουλος, Νύκταρης, Α. Μελισσόπουλος, Τσαμπέγια, Γκουτσίδης.

 

Αετός Οφρυνίου- ΑΕ Καλαμπακίου 1-1: Έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή

Την ευκαιρία να ανέβει στην 1η θέση της βαθμολογίας έχασε ο Αετός Οφρυνίου.

Ισοφαρίστηκε στο τέλος από την ΑΕ Καλαμπακίου που ανέβασε την απόδοση της στο Β` μέρος ενώ ο Αετός ήταν καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά με τον Μουδούρογλου να ξεκινάει βασικός.

Στο 29′ ο Φώτης Δουμάνης ανατράπηκε από τον Ντόβα, με τον διαιτητή Γιαπουτζή να υποδεικνύει σωστά  το πέναλτι.  Στην εκτέλεση πήγε ο Δουμάνης, όμως απέκρουσε ο Παγκάκης, στην επαναφορά νέο σουτ του επιθετικού του Αετού στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Στο 32′ ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Δουμάνης με ωραία  μπαλιά  βρήκε τον Κωνσταντίνου, αυτός κατέβασε άψογα με το αριστερό και με το δεξί πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παγκάκη για το 1-0 με εντυπωσιακό τρόπο.  Στο β` μέρος η  Α.Ε. Καλαμπακίου προειδοποίησε με σέντρα σουτ του Τζιβανάκη, που σταμάτησε στη συμβολή των δοκών στο 66, ενώ οι γηπεδούχοι μάλλον δικαίως διαμαρτύρονται, καθώς ακυρώθηκε γκολ στο 78′ μετά από προβολή του Καραγιαννίδη, που ακολουθεί τη φάση από κανονική θέση. Κι αφού το 2-0 δεν ήρθε σε αυτή την περίπτωση και με τον Αετό να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Γιάνα στο 81′, ο Κωνσταντινίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 87′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με την μπάλα να περνά από πολλά πόδια και να αιφνιδιάζει τον Κυφωνίδη. Η Α.Ε. Καλαμπακίου τελείωσε κι αυτή το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαυροβασίλη με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 89′ για εξύβριση προς την κερκίδα.

Διαιτητής: Γιαπουτζής. Βοηθοί: Γκοντόλιας, Τζιβαρτζίδης (ΕΠΣ Ξάνθης) Συνθέσεις: Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Βουζουλίδης, Καραγιαννίδης, Παυλίδης Ν., Δαγκούλης, Ελέζι (46′ λ.τρ. Γιάνα), Μουδούρογλου (46′ Σαββατιανός), Παυλίδης Γ. (84′ Χρυσικός), Δουμάνης, Κωνσταντίνου (69′ Προβατίδης).

ΑΕ Καλαμπακίου: Παγκάκης, Ράντο (54′ Τζιβανάκης), Ντόβας, Κλογκίρι, Τσερκέζος, Κασαπίδης (59′ Μαυροβασίλης), Καλατζίδης, Θεοδοσιάδης (67′ Μίτρε), Στάικος (67′ Σαββίδης), Κωνσταντινίδης, Βασιλειάδης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης