• 19 Απριλίου 2024,

Δρόμος ΜΟΜΑ, κλειστό κολυμβητήριο και μερεμέτια στην Καλαμίτσα

 Δρόμος ΜΟΜΑ, κλειστό κολυμβητήριο και μερεμέτια στην Καλαμίτσα

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν εξελίξεις μικρές αλλά σημαντικές όπως φαίνεται, για ανοιχτά θέματα του Δήμου Καβάλας.

Τα οποία έχουν πάρει το δρόμο τους ώστε ως προβλήματα να επιλυθούν. Βεβαίως και διαπιστώνεται καθυστέρηση αλλά κατά την άποψη των αρμοδίων η καθυστέρηση αυτή θα αντιμετωπισθεί έγκαιρα.

Οι εργασίες του Δήμου Καβάλας στο δρόμο της ΜΟΜΑ συνεχίζονται καθημερινά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το έργο στην δασική έκταση και πάνω από τον δρόμο, σταμάτησε αφού κρίθηκε ότι δεν χρειάζονται άλλη εκβραχισμοι. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα αρχίσει η ουσιαστική διάνοιξη της οδού προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία ίσως και εντός της εβδομάδος.

Θα δοθεί ειδικότερα στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που ήταν κλειστό (κοντά στην επαρχιακή οδό Καβάλας- Νέας Περάμου) σε ένα πλάτος που εκτιμάται ότι θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καβάλας μελετά ένα μεγαλύτερο έργο κατά μήκος όλης της οδού. Γεωλόγοι που εκπονούν την σχετική μελέτη είδαν την Παρασκευή το σημείο των κατολισθήσεων συμβουλεύοντας τους εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας να σταματήσουν τους εκβραχισμού και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας θέλει να ωριμάσει ένα μεγαλύτερο έργο για τον ίδιο δρόμο, βρίσκεται στη διαδικασία των μελετών και ελπίζει ότι με την παρέμβαση που ολοκληρώθηκε και μέχρι να ξεκινήσει το καινούργιο και μεγαλύτερο έργο δεν θα υπάρξουν άλλες κατολισθήσεις.

Στην παραλία της Καλαμίτσας και ενώ η διαπραγμάτευση του Δήμου Καβάλας συνεχίζεται με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, εργάζονται από την προηγούμενη εβδομάδα εργάτες του Δήμου. Πρόκειται για νέες παρεμβάσεις που γίνονται στην πλαζ προκειμένου να διορθωθεί η κεντρική είσοδος της (φωτογραφία) να δοθούν σε χρήση από τους λουόμενους επιπλέον καμπίνες αλλά και επιπλέον τουαλέτες.

Ο Δήμος Καβάλας προχωρά αργά αλλά σταθερά τη διαπραγμάτευση με την Εταιρεία των Ακινήτων του Δημοσίου έχοντας πρόσφατα καταθέσει μία καινούργια πρόταση.

Από προχθές Σάββατο έπαψε να λειτουργεί το κλειστό κολυμβητήριο στην περιοχή του Περιγιαλίου. Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο το κολυμβητήριο κλείνει για να συντηρηθεί και να ξαναλειτουργήσει την 1η Σεπτεμβρίου ή αρχές Σεπτεμβρίου γενικότερα.

Εν τω μεταξύ διαπιστώθηκε ότι η άδεια του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου έληξε το 2017 και δεν ανανεώθηκε από τότε. Για να προκύψει αυτό το θέμα «χρειάστηκε» να υπάρξει καταγγελία στις αρχές που ενδεχομένως να είναι ανώνυμη. Λέγεται μάλιστα ότι  στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας επισκέφθηκαν τον αθλητικό χώρο εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος Καβάλας. Το διάστημα που το κολυμβητήριο θα είναι κλειστό και εκτός λειτουργίας θα δρομολογηθεί η διαδικασία για να αποκτήσει νέα άδεια λειτουργίας.

Τα σωματεία ανησυχούν για το πόσο θα τηρηθεί αυτό που γίνεται πάντα. Δηλαδή πόσο σίγουρη είναι η επαναλειτουργία του αρχές Σεπτέμβρη. Ο Δήμος Καβάλας διαβεβαιώνει ότι το κολυμβητήριο θα ξαναλειτουργήσει αρχές Σεπτέμβρη και στο μεταξύ θα έχει άδεια λειτουργίας καινούργια. Όμως εντός των ημερών θα βγει σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό το γνωστό μεγάλο έργο που αφορά την ανακατασκευή της στέγης του κολυμβητηρίου. Το έργο αυτό φαίνεται ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους. Είναι ένα ερώτημα πόσο θα μπορεί να εξελιχθεί με το κολυμβητήριο να είναι σε λειτουργία. Δεν αποκλείεται δηλαδή το κολυμβητήριο φέτος το χειμώνα να χρειαστεί να κλείσει πάλι, αυτή τη φορά για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Διαβάστε επίσης