Το Νοέμβρη του 2022 σε πλειοδοτικό διαγωνισμό τα δύο παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας

 Το Νοέμβρη του 2022 σε πλειοδοτικό διαγωνισμό τα δύο παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας

Στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) συζήτησε και αποφάσισε επί αιτημάτων της εταιρίας που μισθώνει τους δύο χώρους στάθμευσης στο κεντρικό λιμάνι.

Το χώρο του ΝΟΚ και το χώρο του Τελωνείου. Το αίτημα της εταιρίας υπήρχε από καιρό σε εκκρεμότητα στον Οργανισμό και τελικά με την προαναφερθείσα απόφαση απαντήθηκε μερικώς θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία ζήτησε να παραταθούν και οι δύο υφιστάμενες συμβάσεις για 3 (!) επόμενα χρόνια. Το βασικό της επιχείρημα φέρεται να αφορούσε την ειδική περίοδο που διανύουμε, αυτή της πανδημίας.

Η ίδια εταιρία που εκμεταλλεύεται πολλούς χώρους στάθμευσης σε όλη την Ελλάδα, κάποιοι αφορούν άλλους οργανισμούς λιμένων της χώρας, ακολούθησε την ίδια τακτική σχεδόν παντού. Ζήτησε παράταση μίσθωσης λόγω πανδημίας.

Στην περίπτωση των δύο χώρων στάθμευσης στο κεντρικό λιμάνι, το πρακτικό της απόφασης του ΟΛΚ που ήταν ομόφωνη αναφέρει συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων: «Για λόγους που ανάγονται στην πανδημία και τις συνέπειές της, στην φερεγγυότητα της αιτούσης , την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού καθώς και την υπ’αριθμ.1029/2018 διακήρυξη , εγκρίνει εν μέρει το αίτημα για παράταση, έως 18/11/2022 ,της χρήσης χώρου 2.300 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου ενός οικίσκου, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτής ως Υπαίθριου Σταθμού Αυτοκινήτων (parking) στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Καβάλας η οποία έχει παραχωρηθεί με την υπ’αριθμ.1848/2018 πράξη παραχώρησης χρήσης χώρου και βάσει του περιεχομένου της αρχικής διακήρυξης 1029/2018 της Ο.Λ.Κ Α.Ε . Τα υπόλοιπα επί μέρους αιτήματα απορρίπτονται».

Η απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού δημιουργεί νέα δεδομένα και για τους δύο χώρους που και οι δύο θα «βγουν» σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό το ίδιο διάστημα. Δηλαδή το Φθινόπωρο (το Νοέμβρη) του 2022. Η παράταση ενός χρόνου δόθηκε για το παρκινγκ το ΝΟΚ, που κανονικά θα «έβγαινε» σε διαγωνισμό τον προσεχή Νοέμβρη.

Στην Αθήνα η Άννα Θυσιάδου

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα κ. Άννα Θυσιάδου ήταν στην Αθήνα. Είχε επαφές κυρίως στο Υπουργείο ενώ μία ακόμη φορά έδωσε προτεραιότητα σε συναντήσεις με θέμα τον τουρισμό κρουαζιέρας. Τα νέα σχετικά με την κρουαζιέρα είναι καλά. Στοίχημα του Οργανισμού είναι πάντα το ίδιο, αν θα έρθουν κρουαζιερόπλοια φέτος ή αν οι αφίξεις μετατεθούν για το επόμενο έτος. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες αφίξεις το Φθινόπωρο αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Αντίθετα πιο αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις προαναγγελθείσες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2022. Η κ. Θυσιάδου που επισκέφθηκε γνωστή εταιρία κρουαζιέρας έκανε στο διαδίκτυο την ακόλουθη ανάρτηση: «Η επόμενη χρονιά θα δει 8 φορές τα πλοία της Celestyal Cruises να προσεγγίζουν τον μοναδικό προορισμό της Καβάλας. Με στρατηγική, σχέδιο και πάνω από όλα με δυνατή συνεργασία Λιμανιού (ΟΛΚ) – Δήμου – Επιμελητήριου ο προορισμός αναπτύσσεται με κύριο στόχο την εξαιρετική φιλοξενία που ξεπερνά τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά. Είμαι σίγουρος ότι η Καβάλα θα βρει την θέση που της αξίζει και το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα συνδέσουν ακόμα καλύτερα τον επισκέπτη με την τοπική επιχειρηματικότητα». (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης