• 17 Μαΐου 2024,

Δυο ημέρες εθελοντική αιμοδοσία

 Δυο ημέρες εθελοντική αιμοδοσία

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» για τον διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που ετοιμάζει Παρασκευή και Σάββατο στην Καβάλα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Τις βασικότερες ανακοινώσεις έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαζωγράφος, θυμίζοντας ότι πρόκειται για το 57ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων και σωματείων, που κι αυτή τη φορά συνεργάζονται με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών.

Ο Γιάννης Παπαζωγράφος εξήγησε ότι κι αυτή η εθελοντική αιμοδοσία στηρίζεται στη συνεργασία με ομάδες και τοπικούς συλλόγους. Προσκάλεσε τους πολίτες είτε να δώσουν αίμα, είτε να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.

Ο Γ. Παπαζωγράφος ευχαρίστησε το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, τον στρατηγό διοικητή της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών, τον ζωγράφο Ρωμύλο Βαρβέρη και τους ιδιώτες χορηγούς. Ανακοίνωσε επίσης ότι τον Ιούνιο ο Σύλλογος μετακομίζει σε νέο χώρο που του παραχωρεί ο Δήμος Καβάλας, στον παιδικό σταθμό της οδού Τσολάκη. Με την ευκαιρία ευχαρίστησε το Δήμο Καβάλας γι΄ αυτήν την παραχώρηση.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη 14 Ιουνίου, προετοιμάζεται θεατρική παράσταση στο «Όσκαρ» υπέρ της αιμοδοσίας.

Γίνεται συνεργασία με ομάδα θεάτρου της πόλης, μ΄ επικεφαλής την κα Κατερίνα Φλωρέτζη. Η κα Φλωρέτζη γι΄ αυτή τη θεατρική παράσταση και τη συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών είπε: «Είμαι χαρούμενη με τη συνεργασία μας με το Σύλλογο των Εθελοντών Αιμοδοτών, που στόχο έχει και νέοι να μπούνε στην αιμοδοσία. Πρέπει να τους πείσουμε. Η θεατρική παράσταση στηρίζεται σε κείμενα της ομάδας μας, σε συνεργασία με εθελοντές αιμοδότες».

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κηπούπολης / Καλαμίτσας Τάσος Κεσόγλου, ο εκπρόσωπος των Επιπλοξυλουργών Λάζαρος Κουμπούλης, των Τριτέκνων Κώστας Σταματίου, των εργαζομένων στην Καβάλα Oil Μανόλης Κελαϊδάκης, της ΕΠΣΚ και της Επιτροπής Διαιτησίας Ηλίας Τελίδης, του Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Πεντακοσίων Απόστολος Παπαδόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης