Δηλώσεις Τσαταλμπασίδη για Φιλίππους – ΤΑΡ

 Δηλώσεις Τσαταλμπασίδη για Φιλίππους – ΤΑΡ

Στο Ραδιόφωνο της Πρωινής για θέματα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ μίλησε χθες ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης. Αφορμή των δηλώσεών του η συμμετοχή του τη Δευτέρα το απόγευμα στη σύσκεψη φορέων για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, προκάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Τσαταλμπασίδης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου θετική. Η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία UNESCO δεν είναι πανάκεια, είπε ο πρώην Δήμαρχος Φιλίππων. Ζήτησε δε από δω και πέρα να γίνει η πολλή δουλειά που χρειάζεται. Σε παρατήρηση για το ότι αυτό δεν συμβαίνει μέχρι τώρα, παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί είναι ελληνικοί, εννοώντας ότι πρόκειται για καθυστέρηση αναμενόμενη.

Ο Λ. Τσαταλμπασίδης ζήτησε να συσταθεί φορέας για τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, παραδεχόμενος ότι αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στο κράτος. Μπορούν – είπε – να γίνουν και προωθητικές ενέργειες, προωθητικές δράσεις, που θα δημιουργήσουν οικονομικά οφέλη στην περιοχή.

Σχετικά με την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ ο Λ. Τσαταλμπασίδης είπε μεταξύ των άλλων: «Το θέμα της όδευσης του αγωγού πρέπει ν΄ απασχολήσει το σύνολο της κοινωνίας. Τους αφορά όλους. Κι αυτό συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο. Με τη σημερινή όδευση δεσμεύεται ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής των τεναγών, ένα τμήμα που πρέπει ν΄ απελευθερωθεί για να φιλοξενήσει αναπτυξιακές προσπάθειες».

Σ΄ ερώτηση για το αν το θέμα του διαλόγου με την εταιρία που κατασκευάζει τον αγωγό έχει νέα, ο κ. Τσαταλμπασίδης απάντησε αρνητικά.

 

Διαβάστε επίσης