• 19 Απριλίου 2024,

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επιμένει στην Ινδία – Στοχεύει και σε τουριστική προβολή στην Σαουδική Αραβία

 Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επιμένει στην Ινδία – Στοχεύει και σε τουριστική προβολή στην Σαουδική Αραβία

Για τα νέα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε επίπεδο δράσεων και τουριστικής προβολής μας μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου, αποσαφηνίζοντας ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προβολή του δήμου και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει συσταθεί η τουριστική επιτροπή. Έστω κι αν η επιτροπή ακόμη δε συγκροτήθηκε σε σώμα, παρά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δε σημαίνει ότι η δράση έχει παγώσει. Εξάλλου, η τουριστική επιτροπή πριν τον Μάρτη του 2017 έχει λάβει αποφάσεις για πολλά θέματα των οποίων προέχει η υλοποίηση. Η Κ. Ιωσηφίδου μεταξύ άλλων μας είπε τα εξής.

ΕΡ: Έχετε παράπονο από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να μην ορίζουν τον εκπρόσωπό τους στην τουριστική επιτροπή του δήμου Καβάλας;

ΑΠ: Έχω δώσει εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου προκειμένου να ενοχλήσουν τηλεφωνικά τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ορίσει τον εκπρόσωπό τους, ώστε αυτό να εξασφαλισθεί κατά το δυνατόν συντομότερα. Ο τουρισμός εκτός από τη «βαριά βιομηχανία» είναι κι ένα «έργο», διότι βάζουμε τα θεμέλια μια μετέπειτα δυναμικής ανάπτυξης.

ΕΡ: Πως απαντάτε στον Μάκη Παπαδόπουλο, που διαμαρτύρεται για τη μη δυναμική προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως προστατευόμενη μνημείο της UNESCO από την ιστοσελίδα του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ;

ΑΠ: Οι Φίλιπποι προβάλλονται δυναμικά όπου κι αν πηγαίνουμε με έντυπο υλικό, επισημαίνοντας ότι είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παράλληλα περιμένουμε τη έναρξη λειτουργίας μιας νέας ιστοσελίδας, «visit kavala», που θα διαθέτει μετάφραση σε πολλές γλώσσες για ακόμη δυναμικότερη προβολή.

ΕΡ: Νιώθετε σίγουρη για την επιτυχία του φετινού Kavala AirSea Show;

ΑΠ: Η φετινή διοργάνωση θα είναι δυναμικότερη από την περσινή κι ευχόμαστε να μας βοηθήσουνε οι καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στην έκθεση της Αθήνας προβάλαμε δυναμικά το AirSea Show, με γιγαντοαφίσα εκτός εκθεσιακού κέντρου που θα παραμείνει αναρτημένη για δύο επιπλέον εβδομάδες. Εξάλλου, πρόκειται για ένα εστιασμένο και ιδιαίτερο γεγονός, που παρόμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσω της διοργάνωσης φυσικά προβάλλεται δυναμικά η Καβάλα και σε κατοίκους της νότιας Ελλάδας.

ΕΡ: Εξελίσσεται ομαλά η προετοιμασία της διοργάνωσης Wood Water Wild Festival;

ΑΠ: Είμαστε πανέτοιμοι και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα εγκρίνουμε και τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης.

ΕΡ: Πως εξελίσσονται οι προετοιμασίες του φετινού COSMOPOLIS;

ΑΠ: Πανέτοιμοι είμαστε και για το συγκεκριμένο δυναμικό γεγονός. Ήδη έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας τα συναυλιακά συγκροτήματα που θα έρθουν από το εξωτερικό, προκειμένου να διαδοθεί ταχύτερα και μάλιστα ήδη η ανταπόκριση που σημειώνεται είναι πολύ μεγάλη. Περιμένουμε επομένως ότι η φετινή συμμετοχή θα είναι περισσότερο αυξημένη σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες χρονιές.

ΕΡ: Πως εξελίσσονται οι προσπάθειές σας για προβολή της Καβάλας στην Ινδία;

ΑΠ: Συνεχίζονται οι επαφές μας με τους τουριστικούς πράκτορες της Ινδίας, ακόμη και με τους παραγωγούς των ταινιών του Bollywood. Οι νέες αγορές προς τις οποίες στοχεύει άνοιγμα και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά είναι η Ινδία και η Κίνα. Η Ελλάδα φιλοδοξεί να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την αγορά της Ινδίας που μετρά εκατομμύρια τουρίστες σε όλο τον κόσμο. Κομμάτι από το μερίδιο διεκδικεί φυσικά και η Καβάλα μέσω των ενεργειών μας.

ΕΡ: Έχετε μελετήσει το επόμενο βήμα σας για την προβολή της Καβάλας στην Ινδία;

ΑΠ: Πέραν από τις συχνές ηλεκτρονικές επαφές, διαθέτουμε αποκλειστικό αντιπρόσωπο στην Ινδία που έχει αναλάβει την προβολή μας. Ο ίδιος θα μας προβάλλει και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βάσει συνεργασίας που έχουμε υπογράψει ως ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

ΕΤ: Υπάρχει στα σκαριά κάποια νέα τουριστική επένδυση;

ΑΠ: Έρχονται στην περιοχή μας Τούρκοι επενδυτές, που ενδιαφέρονται για το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, ενώ ήδη έχει αγοραστεί ακίνητο στη Νέα Καρβάλη και γενικότερα διαπιστώνουμε αυξημένο ενδιαφέρον επενδυτών από τη γειτονική χώρα για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων. Βεβαίως, να υπενθυμίσω ότι καθήκον της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι να προβάλλει τουριστικά τον τόπο και όχι να πείθει επενδυτές για την αύξηση των κλινών. Χρειαζόμαστε ωστόσο και την ενεργή στήριξη του υπουργείου και της κυβέρνησης.

 

*

Διαβάστε επίσης