Δύο μηνύσεις για χρήση POS με προϋποθέσεις

 Δύο μηνύσεις για χρήση POS με προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει, η Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι υπεύθυνη να επιβάλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις που ενώ υποχρεούνται δεν έχουν και δεν χρησιμοποιούν POS. Τέτοιο πρόστιμο επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κατέθεσε μήνυση κατά δύο ακόμη επιχειρήσεων, όπου καταγγέλθηκε ότι το POS, υπήρχε σε αυτές, αλλά χρησιμοποιούνταν με προϋποθέσεις.

Οι καταγγελίες των πολιτών και στις δύο περιπτώσεις αναφέρουν ότι οι επαγγελματίες δήλωσαν στους πελάτες ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το  POS από κατανάλωση άνω των 10 ευρώ, ενώ ο νόμος δεν θέτει τέτοια όρια.

Άλλη καταγγελία που έφθασε μέσω της εφορίας στη Διεύθυνση εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αφορά μπητς μπαρ στους αμμόλοφους που δεν είχε POS, αλλά η επιχείρηση στο μεταξύ έκλεισε επειδή πέρασε η καλοκαιρινή περίοδος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται οι καταγγελίες των πολιτών γνωστοποιούνται στις εφορίες και στη συνέχεια αυτές ενημερώνουν τη διεύθυνση εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που είτε οδηγεί την υπόθεση στη δικαιοσύνη, είτε επιβάλει το προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης