• 20 Απριλίου 2024,

Τα καβαλιώτικα ψάρια δεν πωλούνται στην Αθήνα λόγω ρύπανσης!

 Τα καβαλιώτικα ψάρια δεν πωλούνται στην Αθήνα λόγω ρύπανσης!

Φωτογραφία αρχείου

«Πάγωσε» η πώληση των ψαριών στις αθηναϊκές ιχθυαγορές, αφού το καταναλωτικό κοινό δεν τολμά να αγοράσει προϊόντα επηρεασμένο από την πρόσφατη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό κόλπο. Μάλιστα, οι καταναλωτές εμφανίζονται τόσο τρομαγμένοι, ώστε δεν τολμούν να αγοράσουν ακόμη και ψάρια αλιευμένα σε άλλες περιοχές. Οι συγκεκριμένες συνθήκες επηρέασαν άμεσα και τα αλιεύματα της περιοχής μας που πωλούνται στις αθηναϊκές ιχθυαγορές. Κάτι που επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Καραμπουρνιώτης από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Άμεσα αντιληπτή έγινε η ζημιά των πωλήσεων, αφού τα ψάρια δεν αγοράζονται από τους δύσπιστους καταναλωτές. Παρά το γεγονός ότι σε μόνιμη βάση περισσότερο από το 50% των ψαριών που πωλούνται στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου έχουν αλιευθεί στην Καβάλα. Σφάλουν πάντως οι καταναλωτές που σταμάτησαν να αγοράζουν ψάρια, διότι αυτά που διατίθενται προς πώληση αλιεύονται σε βαθύτερα νερά και όχι στις ακτές.

Φαίνεται, ότι λόγω των εξελίξεων, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εκτιμώ όμως ότι η κατάσταση θα διορθωθεί σύντομα, αφού οι ακτές καθαρίστηκαν. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο εάν το πετρέλαιο έχει κατακαθίσει στο βυθό. Τότε η καταστροφή που θα έχει προκληθεί θα είναι σαφέστατα πολύ μεγάλη».

Διαβάστε επίσης