Δύο Μητροπολίτες στη γιορτή του Αγίου Λουκά

 Δύο Μητροπολίτες στη γιορτή του Αγίου Λουκά

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά, στη δυτική πλευρά της πόλης. Οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία αφού τις παρακολούθησαν πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Οκτωβρίου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα. Ο ίδιος, ας μη ξεχνούμε ότι είναι τοποτηρητής στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων – Νεαπόλεως & Θάσου. Χθες, στην πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία βρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ χθες το απόγευμα τελέσθηκε εσπερινός και παράκληση του αγίου.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, το πρωί της Τρίτης, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να κεραστούν με εδέσματα που τους περίμεναν στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού, δράση που είχε αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Λουκά. Εκεί επίσης βρισκόταν κι εκπρόσωποι του φιλανθρωπικού συλλόγου της ίδιας συνοικίας, που προσέφεραν βιβλία και γλυκά, ενώ τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, δεν παρέλειψε να αναφέρει το ότι γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη συνοικία του Αγίου Λουκά. Θυμήθηκε το σχολείο του, το 6ο γυμνάσιο και μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τους Καβαλιώτες. Τόνισε μάλιστα, ότι για να παραστεί στην πανηγυρική ιερατική θεία λειτουργία έλαβε νωρίτερα την ευχή και από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, αλλά και από τον πρόσφατα εκλεγέντα Μητροπολίτη Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο.

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καζανίδης. Στην εκκλησία βρισκόταν εκπρόσωποι των μαθητών των σχολείων της συνοικίας και φυσικά πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης