• 18 Μαΐου 2024,

Δύο πρόστιμα από την υπηρεσία Καθαριότητας λόγω ανακαίνισης διαμερισμάτων

 Δύο πρόστιμα από την υπηρεσία Καθαριότητας λόγω ανακαίνισης διαμερισμάτων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας πέρασε έναν σχετικά εύκολο χειμώνα, ο οποίος από πλευράς φαινομένων δεν ήταν ιδιαίτερα έντονος. Η ίδια υπηρεσία στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών (Φθινόπωρο- Χειμώνας) ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό. Μόνιμο προσωπικό από τη γνωστή διαδικασία πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 3Κ).

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν όσο περισσότερο πλησιάζουμε την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η καθημερινότητα όσον αφορά την υπηρεσία θα τρέχει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Πρέπει να προετοιμαστεί, να είναι έτοιμη για ένα σωρό καθημερινά προβλήματα. Στα οποία λογικό είναι να προστεθεί και η ανάγκη να κοπούν τα χόρτα. Αυτή ήταν η βάση της συζήτησης που κάναμε χθες με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη. Ο κ. Σταυρίδης έδειξε να είναι  σίγουρος για την υπηρεσία.

Προετοιμασμένος για αυτά που ακολουθούν. Ανακοίνωσε ότι πρόσφατα διερευνήθηκαν και διερευνώνται μέσω της αστυνομίας δύο περιπτώσεις ανακαίνισης κατοικιών, εξαιτίας των οποίων βγήκαν στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Ορισμένα από αυτά βρέθηκαν σε κάδους απορριμμάτων! Η έρευνα που γίνεται με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία δεν αποκλείεται να καταλήξει σε επιβολή προστίμων. Οι ανακαινίσεις των διαμερισμάτων -σημειώνει ο κ.  Σταυρίδης- θα πρέπει να γίνονται με διαφορετικό τρόπο. Θυμίζει επίσης ότι τα μπάζα δεν τα δέχεται ο Δήμος Καβάλας, αυτά πρέπει να απομακρυνθούν από οποιοδήποτε σημείο όταν προκύπτουν με ευθύνη του ιδιώτη που εκτελεί τις εργασίες.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Σταυρίδη μεταξύ των άλλων ανέφεραν  τα εξής:

«Από τον Σεπτέμβρη που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου βρήκαμε στους δρόμους της πόλης τόνους σκουπιδιών. Θέμα που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Καταλαβαίνω ότι οι ανακαινίσεις κατοικιών και διαμερισμάτων ξεκίνησαν. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τους δημότες. Ζητάμε από αυτούς να ενημερώνουν μία μέρα νωρίτερα για στρώματα, παλιά έπιπλα κτλ. Μπορούν να τηλεφωνούν ή να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική σελίδα (city care). Η υπηρεσία βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Θα μας βοηθήσει και η ενίσχυση προσωπικού. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τον κανονισμό καθαριότητας. Ήδη εξετάζουμε δύο περιπτώσεις που αυτός δεν τηρήθηκε. Οι περιπτώσεις έχουν σχέση με ανακαινίσεις που έγιναν σε διαμερίσματα ή κατοικίες στους δρόμους Σαππαίων και Γαλλικής Δημοκρατίας. Οι συμπολίτες δεν πρέπει να ρίχνουν μπάζα και σίδερα στους κάδους. Θα κάνουμε σχετική ενημέρωση».

Σχετικά με τις πρώτες ενέργειες καθαρισμού χόρτων, ενέργειες που έγιναν στο Παληό και σχολιάστηκαν θετικά από τους πολίτες, ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε: «Στο Παληό αναλάβαμε να καθαρίσουμε τα χόρτα που είναι κοντά στον κεντρικό και τους υπόλοιπους δρόμους του οικισμού. Αν δεν κάνεις τώρα αυτές τις δουλειές, δεν θα προλάβεις να τις κάνεις αργότερα. Ίδια παρέμβαση έγινε από την υπηρεσία και στο Περιγιάλι. Το Μάρτιο θα καθαρίσουμε πάλι το ανοιχτό κολυμβητήριο. Θα ειδοποιήσουμε τους ιδιοκτήτες μεγάλων οικοπέδων να τα καθαρίσουν. Αλλιώς θα τα καθαρίσουμε εμείς αλλά τη δαπάνη θα την επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων».

Σχετικά με την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό ο Κυριάκος Σταυρίδης υπενθύμισε ότι ο επίτροπος απέρριψε τα δίμηνα λόγω πρόσφατων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Η υπηρεσία θα επανέλθει με νέο παρόμοιο αίτημα στον επίτροπο. Περιμένει ενίσχυση από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αλλά και τα 12 περίπου άτομα που θα προσληφθούν για πυροπροστασία από την 1η Μαΐου. Το συγκεκριμένο προσωπικό -είπε ο κ. Σταυρίδης-  θα επιλεγεί διαπαραταξιακά, εννοώντας ότι θα τηρηθεί η δέσμευση του Θόδωρου Μουριάδη όπως αυτή γνωστοποιήθηκε το Σεπτέμβρη. Υπάρχει τέλος και μία ακόμη παράμετρος που έχει ενδιαφέρον.

Η ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με προσωπικό που αρχικά επιλέχθηκε να εργαστεί  σε άλλους δήμους. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί διαμένουν στην Καβάλα θα πάρουν μετάθεση ή απόσπαση και θα εργαστούν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου στον οποίον είναι η κατοικία τους. Θα γίνει δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτούς που έφυγαν από το Δήμο Καβάλας για άλλους Δήμους, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση  θα υπάρξει αντίθετο και υπέρ της υπηρεσίας της Καβάλας αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης