• 19 Απριλίου 2024,

Δύο συγνώμες και μπόλικη γραφειοκρατία για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

 Δύο συγνώμες και μπόλικη γραφειοκρατία για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

Εντονότερες είναι από τη Δευτέρα οι διαμαρτυρίες των συλλόγων που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο. Διαμαρτυρίες επειδή αυτό συνεχίζει να μη λειτουργεί.

Κοντά σε αυτές τις διαμαρτυρίες υπάρχουν και τα παράπονα των πολιτών, όσων κολυμπούν στην πισίνα συνήθως τις πρωινές ώρες. Από την έρευνα και τις δηλώσεις προκύπτει ότι την τελική έγκριση θα την δώσει η Διεύθυνση Υγείας, στην οποία ο Δήμος Καβάλας έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τον σχετικό φάκελο. Ο έλεγχος ίσως άργησε αλλά τέλειωσε προχθές. Οι παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Υγείας στάλθηκαν στο Δήμο.

Αυτός τις εξετάζει, διορθώνει όσα πρέπει και μετά η άδεια εγκρίνεται. Μόνο που το κολυμβητήριο είναι κλειστό από τον Ιούλιο. Η υπομονή ειδικά των συλλόγων έχει εξαντληθεί. Αισθάνονται να βρίσκονται όπως ένα μπαλάκι, άλλοτε στο Δήμο κι άλλοτε στην ΠΕ Καβάλας.

Τα παράπονα αυτά διατύπωσε η κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, μιλώντας στην Πρωινή (ως εκπρόσωπος του ΟΘΑΚ).

Στη συνέχεια και με αφορμή τις δηλώσεις χθες υπήρξαν οι ακόλουθες αντιδράσεις:

Κώστας Αντωνιάδης: «Από την πλευρά της υπηρεσίας της Διεύθυνσης Υγείας υπάρχουν παρατηρήσεις που θα σταλούν στο Δήμο. Ζητούμε συγνώμη από τα σωματεία και τα παιδιά. Το θέμα λήγει εντός των επόμενων ημερών».

Θόδωρος Μουριάδης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού. Υπάρχει και συντηρητής και οι ναυαγοσώστες. Αρχικά θα είναι για δύο μήνες αλλά στη συνέχεια το δίμηνο θα ανανεωθεί. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε διαγωνισμό να καλυφθούν οι θέσεις με ΚΟΙΣΠΕ. Ο διευθυντής Υγείας κ. Παπαδόπουλος ελέγχει τον φάκελο. Μίλησα μαζί του. Κάνανε έλεγχο στη δεξαμενή.

Μίλησα μαζί του τη Δευτέρα το βράδυ και έλεγχε τον φάκελο. Έχει κάνει κάποιες παρατηρήσεις, θα μας τις στείλει για να τις διορθώσουμε. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θεωρώ ότι θα έχουμε πάρει την άδεια. Δεν υπάρχει θέμα πρόσληψης προσωπικού. Το προσωπικό έχει τακτοποιηθεί. Είναι κάποια διαδικαστικά και τεχνικά θέματα που αφορούν τον χώρο. Κι αυτά θα τα τακτοποιήσουμε. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση. Εντάξει, μπορεί να λέμε ότι έγινε καταγγελία αλλά κι εμείς έπρεπε κάποια πράγματα να τα είχαμε κάνει πιο γρήγορα».

Λεωνίδας Παππάς: «Σχετικά με το κολυμβητήριο που απασχολεί συμπολίτες, όσα λέγονται για προβλήματα στην πρόσληψη προσωπικού δεν είναι ακριβή και βάσιμα. Υπάρχει το προβλεπόμενο. Περιμένουμε να γνωμοδοτήσει η Διεύθυνση Υγείας και την άδεια λειτουργίας την εκδίδει υπηρεσία του Δήμου. Πρέπει να έχουμε τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υγείας. Σας πληροφορώ ότι ο Δήμος εδώ και 10 μέρες έχει ολοκληρώσει όσα έπρεπε να κάνει. Περιμένουμε τη γνωμοδότηση. Κι αυτή πρέπει να κάνει έλεγχο πριν γνωμοδοτήσει αλλά αυτήν περιμένουμε.

Σε αυτήν είναι το μπαλάκι. Μόλις έρθει η γνωμοδότηση, αμέσως θα εκδώσουμε άδεια. Φυσικά πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από κολυμβητές και γονείς αλλά πρέπει να πούμε κιόλας ότι αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε. Παραλάβαμε ένα κολυμβητήριο χωρίς άδεια κολυμβητικής δεξαμενής. Πέσαμε στη γραφειοκρατία… Τόσα χρόνια το κολυμβητήριο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Αλλά αν θυμάμαι καλά από κάποια στιγμή και μετά ήταν απαραίτητη η άδεια κολυμβητικής δεξαμενής. Ναι, λειτουργούσε χωρίς άδεια. Και το λέω γιατί πολλές φορές η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της μας κουνούσαν το δάκτυλο για αθλητικές εγκαταστάσεις δήθεν μη αδειοδοτημένες. Είχαν ένα κολυμβητήριο με εκατοντάδες παιδιά και αθλητές χωρίς άδειες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα είναι να λύσουμε το πρόβλημα και να πάμε παρακάτω».

Διαβάστε επίσης