• 23 Απριλίου 2024,

Αρδευτικές γεωτρήσεις, ασφαλτοστρώσεις και αεροπορικό σόου με αυξημένο προϋπολογισμό

 Αρδευτικές γεωτρήσεις, ασφαλτοστρώσεις και αεροπορικό σόου με αυξημένο προϋπολογισμό

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το πρωί στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.

Έκανε γνωστές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ενότητας, έργα που δρομολογήθηκαν και θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 180.000 ευρώ τρεις γεωτρήσεις σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου.

Οι γεωτρήσεις θα γίνουν στο Ποδοχώρι, τον Πλατανότοπο και τη Μεσορόπη. Θα είναι όπως αυτή που προηγήθηκε και κόστισε 60.000 ευρώ και έγινε επίσης στο Ποδοχώρι. Όλες οι γεωτρήσεις είναι αρδευτικές. Ικανοποιούν αίτημα του ΤΟΕΒ της Πιερίας Κοιλάδας. Εξ αυτού του λόγου τη συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν δύο εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ της Πιερίας Κοιλάδας. Οι κύριοι Μίχογλου και Κασιάρας.

Ο Κώστας Αντωνιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι με 25.000 ευρώ θα γίνει προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού ώστε η υφιστάμενη και πρόσφατη γεώτρηση στο Ποδοχώρι να ενταχθεί στο αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή και να ωφεληθούν από την καινούργια αυτή γεώτρηση και άλλες εκτάσεις της ίδιας περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε έργα 5 εκατομμυρίων ευρώ, έργα συντηρήσεων και ασφαλτοστρώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ένα από αυτά τα έργα αφορά τον ορεινό όγκο από την Ζαρκαδιά μέχρι τον πρώην Δήμο Ορεινού ενώ έργο συντηρήσεων θα γίνει στο Δήμο Παγγαίου και στη Θάσο.

Με 300.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα μισθωθούν μηχανήματα για να συνεχιστεί ο καθαρισμός των ρεμάτων στη Θάσο. Τέλος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα παρουσιάσει αυξημένη δαπάνη για το αεροπορικό σόου. Από 24.000 ευρώ που πλήρωνε για το show τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια τώρα θα προϋπολογιστεί πόσο 60.000 ευρώ.

Η αύξηση δείχνει τη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας να κάνει τη διοργάνωση. Ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι συζητά για αυτήν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να την αναλάβουν. Χωρίς να πει ποιοι είναι αυτοί. Μόνο είπε ότι στοχεύει στην πραγματοποίηση του σόου, αν όχι το 2022 τότε σίγουρα το 2023.

Διαβάστε επίσης