Οι λόγοι για τους οποίους αυξάνουν τις τιμές τους ψητοπωλεία και σνακ μπαρ στην Καβάλα

 Οι λόγοι για τους οποίους αυξάνουν τις τιμές τους ψητοπωλεία και σνακ μπαρ στην Καβάλα

Προχθές το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας περισσότεροι από 10 επαγγελματίες, όλοι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων (σνακ μπαρ).

Επίσημα και τυπικά άπαντες ανήκουν (ή θα έπρεπε να ανήκουν) στο σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας. Το οποίο είναι μέλος της Ομοσπονδίας. Το γεγονός δεν τους απαγορεύει να συζητούν μεταξύ τους θέματα των καταστημάτων τους.

Άλλωστε άλλο πράγμα η λειτουργία μιας ταβέρνας κι άλλο πράγμα η λειτουργία των σνακ μπαρ- ψητοπωλείων. Υπάρχουν φυσικά ομοιότητες αλλά υπάρχουν και διαφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση της Δευτέρας ήταν εκπρόσωποι (ιδιοκτήτες) γνωστών και με αυξημένη πελατεία καταστημάτων.

Τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν στο κέντρο της πόλης. Αυτοί υπολόγισαν τις αυξήσεις των βασικών αγαθών, αποφάσισαν αυξήσεις στα δικά τους προϊόντα και συμφώνησαν τις αποφάσεις που έλαβαν να τις κάνουν γνωστές και σε συναδέλφους τους που δεν ήταν παρόντες στη συνάντηση.

Υπολογίζοντας λοιπόν την αύξηση στις φιάλες υγραερίου, στα άλευρα (πίτες), στις σαλάτες, στο ρεύμα και φυσικά στα καύσιμα αποφάσισαν να αυξήσουν τα προϊόντα τους αλλά και να επιβάλλουν ένα πρόσθετο τέλος σε κάθε παραγγελία delivery. Οι αυξήσεις στις πίτες θα είναι (συμφώνησαν) από 20 έως 30 λεπτά. Κάθε παραγγελία delivery θα επιβαρύνεται με ποσό τουλάχιστον 70 λεπτών (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Κι αφού τα συμφώνησαν όλα αυτά, θεώρησαν δικαίωμα κάθε καταστήματος να προσαρμοστεί όπως αυτό επιθυμεί στα συμφωνηθέντα. Σημειώνουμε ότι προς το παρόν το κρέας δεν αυξήθηκε, με εξαίρεση το χοιρινό που αυξήθηκε λίγο. Περίπου 10%.

Οι επαγγελματίες εξηγούν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά μιας και οι αυξήσεις τους επηρεάζουν κάθε μέρα και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης