Δύο συνεδριάσεις με συνολική διάρκεια έξι ώρες!

 Δύο συνεδριάσεις με συνολική διάρκεια έξι ώρες!

Δύο φορές συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και άλλες δύο φορές θα συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης. Στις 6:00 το απόγευμα θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2019 και στις 8:0 θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση του σώματος, με εννέα μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Οι συνεδριάσεις της Δευτέρας άρχισαν στις 6:00 το απόγευμα με τη συζήτηση του ισολογισμού για το έτος 2017. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και σύσσωμη η αντιπολίτευση τον καταψήφισε. Επακολούθησε συνεδρίαση, χωρίς ερωτήσεις στη διοίκηση πριν από την ημερήσια διάταξη. Στη διάρκειά της, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα 47 θέματα της ατζέντας και τα δύο έκτακτα θέματα.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε τη διακήρυξη των ατόμων με αναπηρία για την οποία ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Σμάραγδο Κρεμύδα. Ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα επανέλθει στο δήμο Καβάλας ζητώντας συγκεκριμένα έργα για την ικανοποίηση ων άρθρων της διακήρυξης.

Έξι ώρες διήρκησαν συνολικά οι δευτεριάτικες συνεδριακές εργασίες του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, όπως για παράδειγμα η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ παρά το ότι αυτή περιλαμβάνει μειώσεις στην τιμή του νερού. Η αντιπολίτευση αναρωτήθηκε γιατί οι μειώσεις δεν εφαρμόστηκαν νωρίτερα και για ποιο λόγο αφού η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση δεν αντιμετωπίζει έγκαιρα προβλήματα που ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα κακής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Άσπρης Άμμου το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο δέχθηκε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Το έργο κινδυνεύει, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Άρης Βέρρος. Ενώ ο Κωστής Σιμιτσής επεσήμανε ότι εάν το συγκεκριμένο έργο εξελιχθεί αρνητικά τότε θα επηρεαστεί αρνητικά και το σύνολο των έργων του Δήμου Καβάλας μέσω του προγράμματος ΒΑΑ.  Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η 13η παράταση στο έργο ανακαίνισης και συντήρησης του κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης.

Διαβάστε επίσης