• 26 Απριλίου 2024,

Δύσκολος καιρός για εξορμήσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης

 Δύσκολος καιρός για εξορμήσεις στο κυκλοφοριακό της πόλης

Πριν από λίγες ημέρες, στις 5 Σεπτέμβρη, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη και του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Καραμανλή. Ανακοινώθηκε ότι από χθες Δευτέρα θα πραγματοποιούνταν εξόρμηση Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να απελευθερωθούν πεζοδρόμια, εκεί όπου υπάρχουν εμπόδια από στάθμευση δικύκλων. Το διάστημα από τις 5 Σεπτέμβρη έως 16 Σεπτέμβρη θα υπήρχε προειδοποίηση και ενημέρωση των οδηγών των δικύκλων. Αυτά στα λόγια.

Στην πράξη δεν υπήρξε η προαναφερθείσα εξόρμηση (όχι όπως περιγράφηκε) αν και η Δημοτική Αστυνομία έκανε ενημέρωση, ειδικά στην οδό Βενιζέλου (από Δαγκλή έως Φάληρο). Στις 10.30 χθες το πρωί στο ίδιο τμήμα της Βενιζέλου υπήρχαν πέραν των 20 περιπτώσεων παράνομης στάθμευσης δικύκλων. Στις 12 το μεσημέρι τα δίκυκλα επί του πεζοδρομίου είχαν μειωθεί ελαφρώς. Δημοτική Αστυνομία δεν είχε εμφανιστεί και φυσικά δεν υπήρξαν βεβαιώσεις παραβάσεων. Είχαν συμμορφωθεί ωστόσο οι επαγγελματίες της οδού καθώς είχαν πεισθεί σχετικά από τα προειδοποιητικά σημειώματα που τις προηγούμενες ημέρες είχαν λάβει.

Η Τροχαία Καβάλας ασχολήθηκε με το κέντρο της πόλης. Με το υπόλοιπο τμήμα της οδού Βενιζέλου και κυρίως την οδό Ομονοίας. Δεν κινητοποιήθηκε επιπλέον προσωπικό κι έτσι τους ελέγχους έκαναν οι δύο σταθεροί και καθημερινοί δικυκλιστές. Συμπολίτες ισχυρίζονται ότι οι δικυκλιστές της Τροχαίας βεβαίωσαν παραβάσεις για τον ίδιο λόγο και την προηγούμενη εβδομάδα (υποτίθεται εβδομάδα ενημέρωσης). Η παράβαση για στάθμευση δικύκλου επί του πεζοδρομίου προβλέπει πρόστιμο 20 ευρώ. Πιο μεγάλο είναι το πρόστιμο αν το δίκυκλο «κλείνει» ράμπα ΑμΕΑ.

Διαβάστε επίσης