• 20 Απριλίου 2024,

Ομόφωνες αποφάσεις στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας

 Ομόφωνες αποφάσεις στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας

Το νέο (ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτέμβρη) τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της Καβάλας συνεδρίασε δεύτερη φορά χθες. Η πρώτη συνεδρίαση ήταν επείγουσα και «κεκτημένης ταχύτητας», έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Η χθεσινή ήταν πιο «κανονική». Το κλίμα άριστο. Πρόεδρος η Φωτεινή Κόγια, συνεχίζει δεύτερη σειρά θητεία. Πολλά από τα μέλη καινούργια. Το τοπικό συμβούλιο Καβάλας έχει ιστορία από το 2011 έως σήμερα και παλαιότερα μέλη τον Τάκη Βελισσάρη και τον Παύλο Χαβιαρόπουλο. Συνεχίζουν και στα τρία τοπικά που μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν.

Η ανανέωση του δυναμικού και η αυξημένη παρουσία αντιπολίτευσης είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και μάλλον θετικό. Έχει αποδειχθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις άπαντες είναι με τα συμφέροντα της πόλης. Αποδείχθηκε και χθες με αποφάσεις ομόφωνες. Ομόφωνα αποφασίστηκε κάποια θέματα να αποσυρθούν για να επανέλθουν. Προς το παρόν οι συνεδριάσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα (14.00) αλλά κι αυτό δεν είναι οριστικό. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Αν και χθες πολλά μέλη ήθελαν να θέσουν αμέσως θέματα πριν από την ημερήσια διάταξη, αυτά τέθηκαν στο τέλος. Τούτο έγινε για να εξυπηρετηθούν και να αποχωρίσουν γρήγορα δύο παρόντες στη συνεδρίαση δημοτικοί υπάλληλοι.

(Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Παύλος Χαβιαρόπουλος πρότεινε εθελοντική εργασία των μελών του τοπικού, να αναλάβουν –ζήτησε- να έχουν την αρμοδιότητα σε κάθε έναν από τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Καβάλας. Η πρόταση του θύμισε τα παλιά. Την εποχή εθελοντικής εργασίας των μελών του ίδιου συμβουλίου στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο. Καλή πρόταση αλλά με εθελοντές δεν λύνονται τα καθημερινά προβλήματα, ούτε εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες των πολιτών).

 

 

Διαβάστε επίσης