Σκάκι στη Λέσχη Αξιωματικών για δεύτερη φορά

 Σκάκι στη Λέσχη Αξιωματικών για δεύτερη φορά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (από το πρωί ως το μεσημέρι) το καθιερωμένο τουρνουά rapid σκακιού του τοπικού συλλόγου. Η διοργάνωση ήταν στη μνήμη του Λάζαρου Χατζηπαντελή, ενός σκακιστή και Καβαλιώτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, θύμα τροχαίου ατυχήματος.

Η βασική είδηση της διοργάνωσης είναι ότι αυτή έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών(ΛΑΦ Καβάλας). Ήταν η δεύτερη φορά. Αγώνες σκάκι στον ίδιο χώρο έγιναν τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων. Ρόλο παίζει το ενδιαφέρον του διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας για το σκάκι. Και ο ίδιος λέγεται ότι είναι σκακιστής. Κατά κάποιο τρόπο προκάλεσε την πραγματοποίηση των αγώνων στη ΛΑΦ, πρόκληση που αποδέχθηκε με χαρά ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα διοργάνωνε το τουρνουά στους χώρους του.

Οι αγώνες έγιναν στο βασικό χώρο της Λέσχης, στα τραπέζια του οποίου μπήκαν σκακιέρες. Οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην αυλή του κτιρίου, από την πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού. Είναι βέβαιο ότι οι αγώνες σκάκι θα επανέλθουν στη ΛΑΦ, στην οποία δύο φορές το χρόνο γίνεται και εθελοντική αιμοδοσία.

Τα υπόλοιπα θέματα του αγώνα (αποτελέσματα) έχουν ως εξής: Το 18ο Τουρνουά Rapid στη μνήμη του γιατρού και σκακιστή Λάζαρου Χατζηπαντελή έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας με 51 συμμετοχές. Πρώτος νικητής με 6/7 αναδείχθηκε ο Σάββας Μανελίδης ενώ στην 2η – 3η θέση με 5,5/7 ισοβάθμησαν ο Γρηγόρης Καλαμούκος και ο Κώστας Σαχινίδης από Δράμα. Η Ιόλη Καλαμούκου με 5/7 ήταν 1η γυναίκα και ακολούθησαν με 4,5/7 ο Γιάννης Σταμάτης (1ος έφηβος), η Ευγενία Τσιβελεκίδου (1η νεάνιδα) και ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος από Ξάνθη (1ος παίδας) ενώ η Βάλια Αποστολακάκη με 4/7 ήταν 1η κορασίδα και ο Χάρης Θεοδωρίδης με 3,5/7 1ος παμπαίδας. Στον Β’ Όμιλο (Κ12) στην 1η – 2η θέση με 4,5/6 ισοβάθμησαν ο Άγγελος Μπακιρτζής και ο Χαράλαμπος Παπακυριακού ενώ και στην 3η – 5η θέση με 4/6 ισοβάθμησαν η Ιωάννα Δούμου, η Ελένη Χατζηαναστασίου (1ο κορίτσι) και ο ο Χασάν Κεχαγιά Ενβέρ από Ξάνθη.Στον Γ’ Όμιλο (Κ9) 1ος νικητής με 6/6 αναδείχθηκε ο Χρήστος Σπανδωνίδης, 2ος με 5/6 ο Χρήστος Θεοδωρίδης ενώ στη 3η – 4η θέση με 4/6 ισοβάθμησαν ο Κώστας Τολίκας και ο Στάθης Βαλσαμίδης.

Γκρουπ Γ’ Σπανδωνίδης Χρήστος, Θεοδωρίδης Χρήστος, Τολίκας Κωνσταντίνος, Βαλσαμίδης Ευστάθιος, Χασάπης Δημήτριος κτλ. Γκρουπ Β’ Άγγελος Μπακιρτζής, Χαράλαμπος Παπακυριακού, Ιωάννα Δούμου, Ελένη Χατζηαναστασίου, Ενβέρ Χασάν Κεχαγιά, Αναστάσιος Μαδεμτζίδης κτλ.

 

 

Διαβάστε επίσης