Δυστυχώς νέες ζημιές στο δάσος της Παναγούδας

 Δυστυχώς νέες ζημιές στο δάσος της Παναγούδας

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν νέες ζημιές στο δάσος της Παναγούδας, ζημιές τόσο στον φωτισμό όσο και στην περίφραξη του δάσους.

Αυτές οι ζημιές έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, προφανώς απογευματινές ή νυχτερινές ώρες.

Δεν είναι οι μοναδικές. Αν κάποιος περπατήσει εντός του δάσους και δει προσεκτικά τι συμβαίνει, θα διαπιστώσει κι άλλα τέτοια προβλήματα.

Αυτά οφείλονται σε κακούς συμπολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στην Παναγούδα σχεδόν καθημερινά μα δεν προσέχουν την περιοχή που τους φιλοξενεί.

Το πιο συνηθισμένο είναι να αποχωρούν και να αφήνουν τα σκουπίδια τους.

Το χειρότερο είναι πάνω στη διασκέδαση τους να προκαλούν ζημιές στις ελάχιστες υφιστάμενες υποδομές. Η περιοχή έχει κόσμο όλο το χρόνο, ακόμη και τώρα που είναι τέλος Φθινόπωρου με αρχές Χειμώνα.

Παρέες μπαίνουν και βγαίνουν συνεχώς. Κι ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες είναι υπεύθυνοι και προσεκτικοί, η μειοψηφία αφήνει το… στίγμα της. Σημειώνουμε ότι εντός του δάσους δεν υπάρχει φωτισμός (ακόμη στα δύο γήπεδα μπάσκετ κτλ) αλλά αυτός θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα με προβολείς που θα εγκατασταθούν και θα ανάψουν. Όσο αντέξουν φυσικά. Κι όσο αντέχουν και λειτουργούν θα προσφέρουν- υποτίθεται- μια κάποια προστασία.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται ότι άγνωστοι ρήμαξαν κολώνα φωτισμού. Τα ίδια μάλλον άτομα και πάντα από την πάνω πλευρά του δάσους, έριξαν την περίφραξη για κάποια μέτρα της. Αυτές οι καταστάσεις είναι απογοητευτικές.

Διότι ακόμη κι αν όλα διορθωθούν, γίνουν κατά τον επιβεβλημένο τρόπο, δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθούν σε αυτήν την άριστη κατάσταση.

Κατά γενική ομολογία και το δάσος της Παναγούδας χρειάζεται φύλαξη και φύλακα αλλά ποιος να το κάνει;

Ποιος μπορεί να προσλάβει ένα τέτοιο προσωπικό; Σημειώνουμε ότι μεγάλο μέρος του δάσους ανήκει στο πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) ενώ όλη τη συντήρηση του εξοπλισμού την κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Καβάλας. Ξοδεύονται χρήματα χωρίς το γεγονός να επηρεάζει τους γνωστούς αγνώστους.

Πάντα κάποιος ή κάποιοι θα βρεθούν για να προκαλέσουν ζημιές. Οι δε περίοικοι κουράστηκαν κι αυτοί να ενδιαφέρονται και να καλούν κάθε λίγο το 100.

 

Διαβάστε επίσης