Έφυγε από τη ζωή ο φροντιστής, συλλέκτης και ιστορικός ερευνητής Μάνος Μαλαμίδης

 Έφυγε από τη ζωή ο φροντιστής, συλλέκτης και ιστορικός ερευνητής Μάνος Μαλαμίδης

Έφυγε από τη ζωή ο φροντιστής, συλλέκτης και ιστορικός ερευνητής Μάνος Μαλαμίδης Έφυγε από τη ζωή ο φροντιστής, συλλέκτης και ιστορικός ερευνητής Μάνος Μαλαμίδης.

Πρόεδρος του Ιστορικού και Συλλεκτικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, ο Μάνος Μαλαμίδης αφιέρωσε τη ζωή του στη διάσωση της ιστορικής μνήμης και είχε διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων που σχετίζονταν με την ιστορία της πόλης.

Με καταγωγή από την Καβάλα, ο Μάνος Μαλαμίδης αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Συγγρού Θεσσαλονίκης σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από πολύ νωρίς άρχισε να συνθέτει κομμάτι κομμάτι το πολύ μεγάλο ιστορικό αρχείο κειμηλίων του.

«Μην πετάτε τίποτα παλιό, φέρτε το σε μας- γιατί ό,τι είναι παλιό στο χθες, σώζει τη μνήμη στο σήμερα», προέτρεπε μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βαθιά του πίστη ήταν πως η ιστορία μας δείχνει τι ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα που ο ίδιος ίδρυσε στο facebook «Μνήμες Θεσσαλονίκης- Σύνδεση με το παρόν», η κηδεία του θα γίνει σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες.


Πηγή: cityportal.gr

Διαβάστε επίσης