• 29 Απριλίου 2024,

Εγκαινιάζεται το ΤΟΜΥ αλλά ούτε χθες λειτούργησε

 Εγκαινιάζεται το ΤΟΜΥ αλλά ούτε χθες λειτούργησε

Σήμερα το μεσημέρι εγκαινιάζεται στη συνοικία του Αγίου Λουκά της Καβάλας το πρώτο ΤΟΜΥ από τα δύο που έχει εξαγγείλει το υπουργείο υγείας. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα παραμείνει σήμερα στην Καβάλα και αύριο θα μεταβεί στη Θάσο ώστε να εγκαινιάσει το σταθμό του ΕΚΑΒ.

Επισκεφθήκαμε χθες το υπό λειτουργία ΤΟΜΥ στο ισόγειο του κτηρίου όπου φιλοξενείται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Καβάλας. παρά το γεγονός ότι το προσωπικό βρίσκεται στη θέση του ακόμη δεν έχει παραληφθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός. Έτσι και χθες το ΤΟΜΥ δε λειτουργούσε. Ο χώρος είναι πολύ καθαρός, έχουν τοποθετηθεί τα απαραίτητα έπιπλα ενώ εκείνοι που εισέρχονται στο κτήριο έχουν ραντεβού με το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ερωτηθείς για το ΤΟΜΥ Καβάλας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντας Κροκίδης δήλωσε χθες ότι η Καβάλα αξίζει περισσότερα των δύο ΤΟΜΥ. Όπως εξήγησε στην εφημερίδας μας ο κ. Κροκίδης, με τη ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων κι εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο θα ζητήσει να λειτουργήσουν επιπλέον δύο ή και τρία ΤΟΜΥ στην πόλη της Καβάλας. Εμείς, παρατήρησε ο κ. Κροκίδης, τα στηρίζουμε και με τα λόγια και με τις πράξεις.

Να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ΤΟΜΥ αποτελείται από οκτώ άτομα που είτε κατάγονται από την Καβάλα είτε έχουν σχέση με την πόλη μας.

Διαβάστε επίσης