• 17 Μαΐου 2024,

Εγκρίνεται η σύμβαση της Εγνατίας Οδού με την Περιφέρεια ΑΜΘ – Θα αργήσουν οι δύο μελέτες που περιλαμβάνει

 Εγκρίνεται η σύμβαση της Εγνατίας Οδού με την Περιφέρεια ΑΜΘ – Θα αργήσουν οι δύο μελέτες που περιλαμβάνει

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Πέμπτη το απόγευμα πρόκειται να εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση που εξήγγειλε αρχές Φλεβάρη ο Χρήστος Μέτιος. Η προγραμματική σύμβαση θα είναι ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την Εγνατία Οδό ΑΕ και θα προβλέπει εκπόνηση ουσιαστικά μελετών στην πεσμένη γέφυρα σχετικά με : α) την ανακατασκευή της και β) εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης στην ίδια περιοχή. Δυστυχώς οι δύο αυτές μελέτες θα αργήσουν αρκετά αφού η Εγνατία Οδός ΑΕ θα πρέπει να κινηθεί μέσω διαγωνισμού για να βρεθεί ο ανάδοχος μελετητής. Υπολογίζεται ότι οι μελέτες θα χρειαστούν (από την Πέμπτη και μετά) ακόμη και δύο χρόνια έως ότου ολοκληρωθούν. Η βασική δουλειά που θα κάνουν είναι να δείξουν αν η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί όλη ή αν τμήμα της μπορεί να διατηρηθεί και φυσικά να συμπληρωθεί.

Για μια πιο άμεση κυκλοφοριακή λύση θα πρέπει να περιμένουμε μία ακόμη εβδομάδα ώστε να φανερωθούν τα σχέδια του Δήμου. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας Καβάλας. Η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει οριστικό περιεχόμενο μιας και τα δεδομένα της υφιστάμενης οδού είναι υπό μελέτη και έρευνα.

Στο περιφερειακό συμβούλιο η μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας

Στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου θα συνεδριάσει στην Κομοτηνή το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά στην έγκριση σχεδίου και στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια και στην Εγνατία Οδό ΑΕ. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης γέφυρας παλαιού νοσοκομείου Καβάλας στην οδό Νυρεμβέργης. Το θέμα εισηγείται ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού – περιβάλλοντος – υποδομών Κωνσταντίνος Καλούδης.

Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση που εδώ και πολύ καιρό περιμένουμε, τη σύναψη της οποίας ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου με συνέντευξη τύπου στην Καβάλα μαζί με τη δήμαρχο ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Αμέσως μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης η Εγνατία Οδός κατ’ εντολή της περιφέρειας ΑΜΘ θα κινήσει τη διαδικασία για την εκπόνηση της πρώτης μελέτης επί του γνωστού κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

 

******

Διαβάστε επίσης