• 2 Μαΐου 2024,

Μοιράστηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου το Πασχαλινό ωράριο της αγοράς

 Μοιράστηκε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου το Πασχαλινό ωράριο της αγοράς

Μοιράστηκε και μοιράζεται ήδη στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου το ωράριο λειτουργίας της αγοράς για τις ημέρες του Πάσχα. Αυτό περιλαμβάνει τα εξής: Παρασκευή 19 Απριλίου 08.30 με 14.00 και το απόγευμα 17.30 με 21.00. Σάββατο 20 Απριλίου από τις 08.30 έως 15.00. Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 11.00 το πρωί με 15.00. Από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη 08.30 έως 14.00 και 17.30 έως 21.00. Την Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 13.00 έως 18.00. Μεγάλο Σάββατο 08.30 έως 15.00. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πρόσφατης Χειμερινής περιόδου όπου η κίνηση ήταν σε γενικές γραμμές περιορισμένη, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες προσδοκούν πρόωρη «ανάσταση» μέσω του εορταστικού καταναλωτικού ενδιαφέροντος. Σε γενικές γραμμές το προαναφερθέν ωράριο δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με την γιορτή του Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι φυσικό οι ώρες λειτουργίας των επιχειρήσεων σιγά σιγά να γίνονται περισσότερες μήπως και με αυτόν τον τρόπο υπάρξει μεγαλύτερος τζίρος. Εννοούμε κυρίως το ότι οι επαγγελματίες προσέρχονται στις επιχειρήσεις τους νωρίτερα από τις ώρες του ωραρίου (αντίστοιχα μένουν και λίγο περισσότερο στο τέλος του ωραρίου) καθώς ο ανταγωνισμός των «μεγάλων» ήταν και παραμένει σκληρός. Το ωράριο του συλλόγου το ακολουθούν τα μέλη του και οι μικρομεσαίοι γενικότερα. Οι «αλυσίδες», τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν ωράριο διαφορετικό όπως πάντα. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερες ώρες λειτουργίας, αυτά τα καταστήματα συχνά μένουν ανοιχτά ακόμη και τα μεσημέρια.

Κακά τα ψέματα, στην αγορά εκτός από την προσμονή της Πασχαλινής κίνησης υπάρχει ίδια διαδικασία και για τη Λευκή Νύχτα και για την Θερινή- τουριστική περίοδο. Κι αν η Λευκή Νύχτα δεν αργεί (10/5), ο τουρισμός είναι κάτι που θα επηρεάσει θετικά την αγορά μετά τον Μάη.

Διαβάστε επίσης