cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Έγκριση κατεδαφίσεων στην οδό Λαχανά

 Έγκριση κατεδαφίσεων στην οδό Λαχανά

Σε συνέχεια της συμφωνίας του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ, η Αρχαιολογική υπηρεσία ενέκρινε χθες την «…κατεδάφιση δύο εγκαταλελειμμένων κτισμάτων επί τη οδού Λαχανά και ενός στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας εντός της ζώνης προστασίας του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Καβάλας (Καμάρες)».

Η κατεδάφιση θα προχωρήσει γρήγορα αν και χρειάζεται να εκδοθούν κι άλλες άδειες. Τα ακίνητα στην οδό Λαχανά ανήκουν στην ΕΤΑΔ αλλά μισθώθηκαν πρόσφατα από το Δήμο.

Με την απόφαση της η Αρχαιολογική υπηρεσία θέτει τους όρους της κατεδάφισης:

«Θα γίνει με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, τις οδηγίες του εκπροσώπου της οποίας ο φερόμενος ιδιοκτήτης και ο εργολήπτης θα ακολουθεί άνευ ετέρας.

Στα σημεία που επιβάλλεται από την εγγύτητα του μνημείου η απομάκρυνση θα γίνει χειρονακτικά και δεν θα χρησιμοποιηθούν κρουστικά μηχανήματα. Ο χώρος θα καθαριστεί επιμελώς και τα κατάλοιπα της κατεδάφισης θα απομακρυνθούν αμέσως.

Σε περίπτωση που θα προκληθούν ζημιές στο μνημείο ο φερόμενος ιδιοκτήτης και ο εργολήπτης θα αναλάβουν τις εργασίες συντήρησης υπό την επίβλεψη της ΕΦΑ Καβάλας. Στην έκταση που θα προκύψει από την κατεδάφιση δεν θα υπάρξει καμία νέα κατασκευή δεδομένης της εγγύτητας με το μνημείο».

Διαβάστε επίσης