• 3 Μαΐου 2024,

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι έργου διαπλάτυνσης δρόμου από τη Νέα Πέραμο ως την παραλιακή Εγνατία

 Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι έργου διαπλάτυνσης δρόμου από τη Νέα Πέραμο ως την παραλιακή Εγνατία

Την περασμένη Παρασκευή η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρειας ΑΜΘ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους έργου που θα γίνει σε τμήμα δρόμου από τη Νέα Πέραμο προς την παραλιακή Εγνατία.

Τα χαρακτηριστικά του έργου που είναι της ΠΕ Καβάλας, αναφέρονται στην εγκριτική απόφαση και μεταξύ άλλων είναι: «Αποφασίζουμε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Βελτίωση-διαπλάτυνση της 10ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Νέα Πέραμος – Εγνατία Οδός» που προτείνεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καβάλας.

Περιγραφή της δραστηριότητας: Η προτεινόμενη δραστηριότητα αφορά στην κατασκευή – βελτίωση, του τμήματος της 10ης επαρχιακής οδού με αφετηρία εντός του οικισμού της Νέας Περάμου, από την διασταύρωση του δρόμου προς Ελαιοχώρι και φθάνει μέχρι τον κόμβο της παλιάς Εγνατίας οδού (Δευτερεύον Εθνικό δίκτυο).

Το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι 1945μ. Γενικά η χάραξη κινείται σε πεδινό έδαφος με σχετικά ήπιες κλίσεις. Η χάραξη με αφετηρία το υψόμετρο 5,40 στη διασταύρωση προς Ελαιοχώρι ανέρχεται σε υψόμετρο 6,70 στη Χ.Θ.1+944,65 στην αρχή της διαμόρφωσης του ανισόπεδου κόμβου της Εθνικής οδού.

Σε όλο το μήκος του έργου κατασκευάζεται μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μ. και μία λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25 μ. ανά κατεύθυνση, με έρεισμα πλάτους 1,80 μ. εκατέρωθεν από θραυστά υλικά λατομείου. Στα συνοδά έργα εμπίπτουν τα έργα κάθετης και οριζόντιας σήμανσης. Η οριζόντια σήμανση αποτελείται από τις γραμμές διαγράμμισης και τα βέλη χρήσης λωρίδων και κατεύθυνσης. Η κατακόρυφη σήμανση διενεργείται με την τοποθέτηση πινακίδων». (φωτογραφία αρχείου)


Θέματα της ΠΕ Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη:

  • Εισήγηση για την έγκριση δαπανών του οικονομικού έτους 2022 των Διευθύνσεων της Π.Ε. Καβάλας και έγκριση διάθεσης πιστώσεων του Προϋπολογισμού. (Εισηγητής του ανωτέρω θέματος το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας).
  • Εισήγηση για την έγκριση του πρακτικού 1/2022 της Επιτροπής παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το σχολικό έτος 2022-23, συνολικού προϋπολογισμού 1.263.990,44 ευρώ με Φ.Π.Α. (Εισηγήτρια του ανωτέρω θέματος η Γ. Βαμβατήρα (Π.Ε. Καβάλας).
  • Εισήγηση για την έγκριση ανάθεσης δικαστικής εκπροσώπησης της Π.Α.Μ.Θ. ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας. (Εισηγήτρια του ανωτέρω θέματος η Κ. Κωνσταντινίδου (Π.Ε. Καβάλας).
  • Εισήγηση για την έγκριση της διακήρυξης, περίληψης διακήρυξης και συγκρότησης επιτροπής διαγωνισμού για τη διενέργεια ανοιχτής διαδικασίας (μέσω ΕΣΗΔΗΣ) επιλογής αναδόχου του έργου: «Ανόρυξη τριών αρδευτικών γεωτρήσεων στην Πιερία Κοιλάδα», προϋπολογισμού 180.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α.
  • Εισήγηση για την έγκριση ακύρωσης των υπ’ αριθ: 391/2022, 529/2022 και 709/2022 Αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Α.Μ.Θ.
  • Εισήγηση για την έγκριση του πρακτικού Ι της επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Καθαρισμός της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων της περιοχής των τεναγών Φιλίππων του Νομού Καβάλας», προϋπολογισμού 1.000.000.00 ευρώ. (Εισηγητής των ανωτέρω θεμάτων ο Θ. Καραβάς (Π.Ε. Καβάλας).

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης