• 26 Απριλίου 2024,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις στις Κρηνίδες

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις στις Κρηνίδες

Το δραστήριο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου των Φιλίππων αποφάσισε και προετοιμάζει περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Θα γίνουν στην πλατεία των Κρηνίδων δύο απογεύματα πριν τα Χριστούγεννα. Είναι ουσιαστικά δύο δράσεις. Η υπαίθρια αγορά και η απασχόληση- διασκέδαση των παιδιών. Η κ. Φιλόσογλου πρόεδρος του συλλόγου, δηλώνει: «Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών μας για την τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας, με δική μας πρωτοβουλία, ήρθαμε σε επικοινωνία με όλους τους τοπικούς συλλόγους.

Προκειμένου να οργανώσουμε και να πραγματοποιήσουμε ένα εορταστικό διήμερο στις 16 και 17 Δεκέμβρη. Στην πλατεία των Κρηνίδων. Εκεί στην ουσία θα στηθεί μια υπαίθρια αγορά από τους επαγγελματίες του τόπου μας. Ταυτόχρονα για τα παιδιά θα υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις.

Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να γίνει μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Πρόκειται για δύο μέρες. Δύο απογεύματα (Παρασκευή και Σάββατο) και ώρες από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα. Το συνδέσαμε έτσι ώστε την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή 18 Δεκέμβρη να γίνει η εκδήλωση της Πολιτιστικής Στέγης των Κρηνίδων. Ώστε να είναι τελικά ένα τριήμερο εορταστικό.

Ήδη το ενδιαφέρον για τις εκδηλώσεις μας είναι πάρα πολύ μεγάλο, από τους πολιτιστικούς συλλόγους όσο και από τα μέλη μας. Τους επαγγελματίες. Θα μπορέσουμε όλους να τους ικανοποιήσουμε, να τους τακτοποιήσουμε. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία.

Θα τους ενημερώσουμε έγκαιρα για το τι θα τους προσφέρουμε και τι θα πρέπει να έχουν αυτοί. Έτσι ώστε να γίνει αυτή η υπαίθρια αγορά. Θα έχουμε επίσης και ζωντανή μουσική και μουσική με dj. Θα είναι μια πολύ όμορφη νότα στις Κρηνίδες. Μας βοηθά και είναι πάντα στο πλευρό μας το Επιμελητήριο. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Θα μας καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τέντες προκειμένου να έχουμε στέγαστρα. Και για τους επαγγελματίες και για τους συλλόγους. Θα έχει και αυτό ένα μικρό περίπτερο».

Η επιστολή του συλλόγου στα μέλη του

Αγαπητά μας μέλη, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του εορταστικού διημέρου που γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑ στις Κρηνίδες. 16 και 17 Δεκεμβρίου. Ώρα έναρξης 16:00μ.μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:  1) Το ΚΔΑΠ ΕΡΓΟΠΑΙΔΕΙΑ περιμένει τους μικρούς φίλους να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και να κάνουν κατασκευές πάνω σε πέτρες! 2) Το ΚΔΑΠ ΕΞΥΠΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους για να αρχίσει το ταξίδι με το ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ , στην Ονειροπλατεία! 3) ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ετοιμάζει την δική του γωνιά φωτογράφισης, θα κατασκευάσει στολίδια από ζύμη και περιμένει τους μικρούς φίλους να παίξουν με παιχνίδια μνήμης! 4) ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ τα παραμύθια ζωντανεύουν με πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους! 5) Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΥΩΝ σας περιμένει να σας ξεναγήσει στα παραδοσιακά μουσικά όργανα από τα βάθη της Ανατολής. Οι μικροί μας φίλοι θα ακούσουν μουσικά παραμύθια και θα γνωρίσουν πως κατασκευάζεται ένα μουσικό όργανο! 6) Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΗΝΙΔΩΝ θα πλημμυρίσει την ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑ με μυρωδιές από παραδοσιακά φαγητά ανοίγοντας την όρεξη στους επισκέπτες! 7) Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ περιμένει τους μικρούς φίλους να τους διασκεδάσει με επιδαπέδια παιχνίδια και να τους γνωρίσει την ποντιακή μαγειρική!

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ σας περιμένει να θαυμάσετε από κοντά την σύγχρονη τεχνολογία παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που θα σας εκπλήξει όλους! ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ στήνει την δική του επιχείρηση με αντικείμενα παλιά γεμάτα με αναμνήσεις! 9) Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Entaxis σε συνεργασία με την άτυπη ομάδα νέων 4ΥΟUΤΗ ρωτάνε τα παιδιά: Αν ήσουν Αη Βασίλης τι θα έκανες; Έτσι στήνουν το Ευχόδεντρο και μαζί με τους μικρούς μας φίλους το στολίζουν με ευχές αφού πρώτα περάσουν από την γυναίκα του Αη Βασίλη για face painting!  Το ENGLISH STUDIES περιμένει όλους τους μικρούς εξερευνητές να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό τραγουδώντας JINGLE BELLS! Από την ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑ δεν μπορεί να λείπουν οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και μάλιστα στα Γερμανικά!  Όσο οι μικροί μας φίλοι θα ασχολούνται με τις παραπάνω δράσεις οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑ κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους από την υπαίθρια αγορά που θα είναι στημένη από τους επαγγελματίες του τόπου μας!!! Και επειδή Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη και προσφορά θα υπάρχει στην ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑ η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει κάθε είδους τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Την εκδήλωση θα κλείσουν οι μικροί μας φίλοι σχηματίζοντας με τα σώματα τους το αστέρι της Βηθλεέμ και αφήνοντας στον ουρανό τις δικές του ευχές! Και όλα αυτά με ζωντανή και όχι μόνο, μουσική χριστουγεννιάτικη υπόκρουση από τα ξωτικά της ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΤΕΙΑΣ. Στην εκδήλωση θα δώσει το παρόν το Επιμελητήριο Καβάλας με το δικό του ενημερωτικό Περίπτερο στηρίζοντας την εκδήλωση. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Για το θέμα της λαϊκής των Κρηνίδων

Η κ. Ευγενία Φιλόσογλου ρωτήθηκε από την Πρωινή και για το θέμα που είναι σε εκκρεμότητα, την αλλαγή χώρου της λαϊκής των Κρηνίδων. Αρχικά δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νεότερα. Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός. Το συνδύασε με τη συζήτηση στα συλλογικά όργανα του Δήμου του νέου κανονισμού λαϊκών αγορών. Σε αυτόν τον κανονισμό, άφησε να εννοηθεί, προβλέπεται η μη αλλαγή του χώρου. Η κ. Φιλόσογλου ζήτησε το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο πνεύμα των δύο αποφάσεων του τοπικού συμβουλίου. Για τη λήψη απόφασης αλλαγής, μεταφοράς του χώρου της λαϊκής εντός των Κρηνίδων (από την άκρη του χωριού που είναι σήμερα).

Διαβάστε επίσης