• 20 Απριλίου 2024,

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα

 Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα

Με απόφαση που υπέγραψε προχθές Δευτέρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκρίνεται η διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Εγκρίνονται επίσης οι όροι του διαγωνισμού όπως αυτοί αναφέρονται σε πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. Η απόφαση αυτή αναφέρεται ότι πάρθηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Μάη.

Η απόφαση του κ. Παναγιωτόπουλου έχει τίτλο « Εκμίσθωση Εκτάσεων Ελεύθερων Χώρων του Α/Δ Αμυγδαλεώνα Καβάλας».

Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο ενδιαφέρεται η σχολή πιλότων Egnatia Aviation. Εκτός από το Νίκο Παναγιωτόπουλο στο θέμα με θετικό τρόπο έχει αναφερθεί στο παρελθόν και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης.

Μέσω του διαγωνισμού και εφόσον δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος η εταιρία θα αναλάβει με συγκεκριμένους όρους τους προαναφερθέντες χώρους, θα αναπτύξει τις δραστηριότητες της μεταφέροντας σε αυτές και τις δραστηριότητες που σήμερα διαθέτει στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.

Προ ετών (2016) και επί της προηγούμενης Κυβέρνησης είχε ξεκινήσει η ίδια διαδικασία αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και τότε οι όροι που έβαλε το κράτος είχαν ουσιαστικά απορριφθεί από την ίδια εταιρία. Τότε είχε διατυπώσει αντιρρήσεις για την ιδιωτικοποίηση και η Fraport.

Τώρα όλοι λένε ότι θα γίνει μια πιο απλή διαδικασία ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα και χωρίς να επηρεάζεται η παρουσία της Fraport στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Δίδονται δε διαβεβαιώσεις στο προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας που διαμένει σε κατοικίες στους ίδιους χώρους ότι αυτές οι κατοικίες δεν θα επηρεαστούν.

Διαβάστε επίσης