• 25 Απριλίου 2024,

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών θα λύσει το «γόρδιο δεσμό» των αντιπροέδρων!

 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών θα λύσει το «γόρδιο δεσμό» των αντιπροέδρων!

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Ο κ. Κώστας Πεφάνης αναφέρθηκε στην εμπειρία της πρόσφατης συνεδρίασης, η οποία ήταν μαραθώνια, στη στάση που θα κρατήσει από δω και πέρα ως προς την πιστή εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Μίλησε επίσης για τα γνωστά ζητήματα των αντιπροέδρων στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου και των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.

Η είδηση είναι ότι ο Δήμος Καβάλας απηύθυνε σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Περιμένει την απάντηση στο ερώτημα ώστε αμέσως μετά να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και να ακολουθήσει τις οδηγίες του Υπουργείου στο θέμα των αντιπροέδρων.

Όπως είπε ο Κώστας Πεφάνης,  η απάντηση αναμένεται από μέρα σε μέρα. Δεν είναι σίγουρος- τόνισε – ότι το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα. Είναι κάτι που θα κριθεί από το πότε θα απαντήσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Παραδέχεται ότι όσο υπάρχει η εκκρεμότητα των αντιπροέδρων των διοικητικών συμβουλίων ο Δήμος Καβάλας, σε αυτά τα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σχετικά με τη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα και το βράδυ είπε:

«Ήταν πολλά τα θέματα και ήθελαν τον χρόνο τους. Δυστυχώς (έβαλε τη λέξη σε εισαγωγικά) έτσι θα είναι οι συνεδριάσεις αφού υπάρχουν 8 παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κάθε επικεφαλής προβλέπεται να μιλά 7 λεπτά τουλάχιστον. Άρα θα έχουμε μεγάλα δημοτικά συμβούλια. Είμαστε 41 δημοτικοί σύμβουλοι μιλάμε πολύ αλλά πρέπει να κάνουμε δουλειά Όταν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα από την πλευρά μου».

Για την εκκρεμότητα στα θέματα των αντιπροέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων είπε:

«Το πιο πιθανό με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα είναι το δημοτικό συμβούλιο να μη συνεδριάσει τη Δευτέρα. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο οποίο έχουμε απευθυνθεί. Τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλοι δήμοι. Περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου γιατί θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι στη λύση που θα δώσουμε στο όλο ζήτημα».

Διαβάστε επίσης