• 28 Απριλίου 2024,

Ευχάριστη ατμόσφαιρα στο ΚΑΠΗ χάρη στα παιδιά του παιδικού σταθμού

 Ευχάριστη ατμόσφαιρα στο ΚΑΠΗ χάρη στα παιδιά του παιδικού σταθμού

Ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» Φιλήμονας Ξουλόγης ήταν χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ της συνοικίας του Βύρωνα. Στη μεγάλη αίθουσα του υπογείου βρέθηκαν μεταξύ πολλών γυναικών, οι οποίες είναι στο ΚΑΠΗ καθημερινά.

Οι άνδρες βρίσκονταν ως συνήθως στον πρώτο όροφο του κτιρίου και διασκέδαζαν διαφορετικά.

Έγινε μια μικρή γιορτή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γ’ Ηλικίας (1η Οκτώβρη).

Η γιορτή ενισχύθηκε από την παρουσία ομάδας παιδιών, προερχόμενα από τον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Αρχικά τα παιδιά έκαναν «προπόνηση» ακούγοντας το παραμύθι με τον Ψωμάνθρωπο. Στη συνέχεια τραγούδησαν ενώ ευχήθηκαν καλημέρα και χρόνια πολλά στους ηλικιωμένους που τους παρακολουθούσαν. Οι κυρίες τα χειροκρότησαν θερμά.

Επακολούθησε διαδικασία ανταλλαγής δώρων. Οι μικροί έβαλαν τις ζωγραφιές τους, τα χρώματα τους σε χαρτόνια. Ενώ οι μεγάλοι έκαναν δώρο έναν από τους πίνακες ζωγραφικής που διαθέτουν. Στο συγκεκριμένο ΚΑΠΗ γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής. Πολλοί πίνακες είναι κρεμασμένοι στους τοίχους δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο κ. Φιλήμονας Ξουλόγης που αν και νέος πρόεδρος είναι ήδη γνωστός μεταξύ των ηλικιωμένων, αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΚΑΠΗ και στις ενέργειες της νέας διοίκησης. Μετέφερε και τα χρόνια πολλά του Δημάρχου. Συμμετείχε στην όμορφη εκδήλωση, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο διαφορετικό και ενδιαφέρον κλίμα.

Στην ίδια εκδήλωση ήταν και η διευθύντρια της «Αλληλεγγύης» κ. Έλσα Αυλωνίτου. Ήταν επίσης αρκετοί εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ, φυσικά οι συνοδοί των παιδιών του παιδικού σταθμού. Μπορεί η εκδήλωση να μην είχε εντυπωσιακά γεγονότα και υψηλό προϋπολογισμό, κατάφερε να συνδέσει άριστα την τρίτη ηλικία με τα παιδιά. Γεγονός που αμφότερες οι πλευρές απόλαυσαν.

Διαβάστε επίσης