• 5 Δεκεμβρίου 2023,

Εγνατία Οδός Καβάλας – Θεσσαλονίκης: Σύλληψη διακινητή που μετέφερε 38 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)

 Εγνατία Οδός Καβάλας – Θεσσαλονίκης: Σύλληψη διακινητή που μετέφερε 38 μη νόμιμους μετανάστες (φωτογραφίες)

Συνελήφθησαν χθες (16-7-2021), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης δύο διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού), αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης   συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 3-7-2021 από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


Σύλληψη αλλοδαπού για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 16-7-2021 το μεσημέρι, σε παραλιακή περιοχή του νομού Καβάλας, από ομάδα αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί για την καταπολέμηση του παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο διαθέτοντας προς πώληση 110 είδη παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου και βραχιόλια), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης