• 21 Σεπτεμβρίου 2023,

Gaia First: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλαμίτσας (φωτογραφίες)

 Gaia First: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλαμίτσας (φωτογραφίες)

Στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Καλαμίτσας προχώρησε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 η οργάνωση «Gaia First», σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Εθελοντές όλων των ηλικιών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και καθάρισαν την ανατολική πλευρά της παραλίας της Καλαμίτσας, ενώ απομάκρυναν και τα απορρίμματα που βρίσκονται πλησίον του σημείου ελλιμενισμού μικρών σκαφών, στο ύψος του ξενοδοχείου LUCY. Η παραπάνω εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με αντίστοιχες δράσεις που διοργάνωσε σήμερα η Gaia First, σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αλγερία, Ινδονησία και Παναμά.

Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει την οργάνωση Gaia First και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, καθώς μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες διαφορετικών κρατών να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων σε διεθνές επίπεδο και για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Η «Gaia First» δημιουργήθηκε στη Γαλλία πριν από έναν χρόνο, με σκοπό να ενώσει εθελοντές σε περιβαλλοντικές δράσεις σε όλο τον κόσμο και στόχο να αποκτήσει δύο σκάφη για τον καθαρισμό των ωκεανών.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης