«Είχαν γίνει σύστημα οι διακομιδές από Κεραμωτή προς Καβάλα»

 «Είχαν γίνει σύστημα οι διακομιδές από Κεραμωτή προς Καβάλα»

Την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, τα ασθενοφόρα του οποίου δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό για να καλύπτουν τις βάρδιες.

Παρά την προβολή του προβλήματος και τα όσα επακολούθησαν, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει προοπτική επίλυσης αυτού.

Λέγεται μάλιστα ότι τις προηγούμενες ημέρες πέθανε στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης όπου αρχικά μεταφέρθηκε, ηλικιωμένος άνδρας για τον οποίο ξεκίνησε από την Καβάλα ασθενοφόρο ώστε να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο!

Αυτή είναι η νέα καθημερινότητα για το ΕΚΑΒ και τα έκτακτα περιστατικά στην περιοχή του Νέστου. Στις περισσότερες περιπτώσεις καλείται ασθενοφόρο από την Καβάλα που διανύει την απόσταση μέχρι το σημείο του περιστατικού σε χρόνο 30 περίπου λεπτών και εφόσον ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Η μεταφορά του ασθενούς από την περιοχή της Χρυσούπολης ή τον Δήμο Νέστου γενικότερα προς στο νοσοκομείο της Καβάλας διαρκεί αντίστοιχα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης έκανε σχετικές δηλώσεις στην τηλεόραση του Ena Channel, εξηγώντας για ποιο λόγο αποφάσισε να μην ανανεώσει τις τέσσερις συμβάσεις εργαζομένων. Εργαζομένων ουσιαστικά του Δήμου Νέστου, οι οποίοι διατίθεντο στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων είπε:

«Όταν πήραμε αυτήν την απόφαση θέλαμε να βοηθήσουμε τους δημότες μας. Δεν ήταν μία μόνιμη απόφαση καθώς εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα και δυνατότητα να βοηθούμε γενικά το ΕΚΑΒ. Μαζί με την απόφασή μας στείλαμε ταυτόχρονα και επιστολή όπου εξηγούσαμε στο ΕΚΑΒ τι θέλουμε.

Οι διακομιδές ασθενών από την Κεραμωτή – ουσιαστικά από τη Θάσο- προς την Καβάλα είχαν γίνει σύστημα. Όταν το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Νέστου για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης κάνει τέτοιες διακομιδές -ουσιαστικά της Θάσου- τότε γυρίζουμε στα ίδια. Δηλαδή προκύπτει και πάλι κενό στην ασφάλεια της περιοχής. Εμείς την πρωτοβουλία την πήραμε για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας».

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας δια του σωματείου τους εξηγούν ότι ακόμη κι αν υφίστατο οι συγκεκριμένες διακομιδές από το λιμάνι της Κεραμωτής στην Καβάλα, το προσωπικό που ήταν στη διάθεσή του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης πολλές φορές εξυπηρετούσε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και τους δημότες του Νέστου. Δηλαδή το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας θεωρεί λανθασμένη την απόφαση που πήρε ο Δήμος Νέστου να πάψει να διαθέτει τους τέσσερις εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Το επιχείρημα αυτό, η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Δεν υπάρχει προοπτική να ενισχυθεί με προσωπικό για τα ασθενοφόρα του το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, που έτσι και για άγνωστο αλλά μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπολειτουργεί. Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακύψει ή να αναδειχθεί ακόμα πιο συγκεκριμένο το πρόβλημα καθώς σε οποιοδήποτε επόμενο έκτακτο περιστατικό είναι πολύ πιθανό το ασθενοφόρο που θα κληθεί να ξεκινήσει να κινηθεί προς το περιστατικό από την Καβάλα.

Διαβάστε επίσης