• 16 Απριλίου 2024,

Σχολικοί τροχονόμοι εμβολιασμένοι ή με δύο rapid test την εβδομάδα

 Σχολικοί τροχονόμοι εμβολιασμένοι ή με δύο rapid test την εβδομάδα

Πριν από λίγες ημέρες η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πήρε ομόφωνη απόφαση για τον ορισμό των σχολικών τροχονόμων στα περισσότερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Καβάλας.

Η απόφαση ήταν το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που ήταν σε γενικές γραμμές η ίδια με αυτήν που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Με τη διαφορά ότι φέτος οι σχολικοί τροχονόμοι -που και πάλι είναι όλες γυναίκες – έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι ή να δεχθούν να υποβάλλονται σε 2 rapid test την εβδομάδα. Τα οποία θα τα πληρώνουν οι ίδιοι. Αυτό το γεγονός δημιουργεί προσωρινό πρόβλημα για το σχολικό τροχονόμο ενός δημοτικού σχολείου, στο οποίο δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Η σχολική επιτροπή ήρθε σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας το οποίο ανέλαβε ήδη να διευκολύνει τους μαθητές όταν προσέρχονται και όταν αποχωρούν από το σχολείο τους. Ταυτόχρονα αναζητείται λύση σε συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο. Από το οποίο ζητήθηκαν οδηγίες και γενικότερη βοήθεια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία και όσα γίνονται κάθε χρόνο στην έναρξη του σχολικού έτους, τριμελής επιτροπή σε κάθε σχολείο παραλαμβάνει τις αιτήσεις των υποψήφιων σχολικών τροχονόμων. Τις αξιολογεί και προτείνει στη Σχολική Επιτροπή το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο. Η εργασία είναι εθελοντική, υπάρχει ένα συμβολικό μικρό ποσό για κάθε σχολικό τροχονόμο 176 ευρώ το μήνα για τα έξοδα τους.

Αυτό ακριβώς έγινε και φέτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως για παράδειγμα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο-  αποφασίστηκε να υπάρχουν τρεις σχολικοί τροχονόμοι λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου και του γεγονότος ότι το νηπιαγωγείο εξυπηρετείται από διαφορετική είσοδο.

Για το ίδιο σχολείο τους τρεις σχολικούς τροχονόμους ζήτησαν  να υπάρχουν οι γονείς και κηδεμόνες. Σε άλλες περιπτώσεις -όχι πολλές- οι σχολικοί τροχονόμοι είναι δύο. Σε όλα τα υπόλοιπα σχόλια υπάρχει ένας σχολικός τροχονόμος.

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης