Σε καλή λειτουργία όλα τα ειδικά σχολεία της Καβάλας

 Σε καλή λειτουργία όλα τα ειδικά σχολεία της Καβάλας

Αρκετά προηγούμενα χρόνια με ενέργειες των τοπικών παραγόντων και φορέων και μετά από πιέσεις γονέων και κηδεμόνων, η ειδική εκπαίδευση στο Νομό Καβάλας κατάφερε να φτάσει σε πλήρως ικανοποιητικά επίπεδα.

Τα υφιστάμενα σχολεία ενισχύθηκαν και υποστηρίχθηκαν και όταν χρειάζονταν δημιουργήθηκαν καινούργια.

Η ειδική εκπαίδευση στο Νομό Καβάλας ήταν και παραμένει είναι σε μία πολύ καλή λειτουργία. Γεγονός που διαπιστώνεται και φέτος το Σεπτέμβρη αν και κάποιες λίγες ελλείψεις εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμη. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι το προσεχές διάστημα και οι εκπαιδευτικοί που λείπουν θα εμφανιστούν σε όλα τα σχολεία. Το παλαιότερο και πιο σημαντικό είναι το 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας που συνυπάρχει με το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Τα δύο αυτά σχολεία πλέον λειτουργούν στο Περιγιάλι, στο κτίριο όπου στο παρελθόν λειτουργούσε το 20ο Δημοτικό Σχολείο. Η χρονιά ξεκίνησε με τον φυσιολογικό, με κανονικό τρόπο και με μία μικρή αύξηση των μαθητών. Λίγες μέρες πριν τον αγιασμό ολοκληρώθηκε μία σημαντική δωρεά στο σχολείο που ήταν η αιτία να διαμορφωθεί το πίσω μέρος της αυλής και να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό. (φωτογραφία)

Ήταν μία δωρεά του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Καβάλας στη μνήμη μελών του που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα. Αυτήν την ενίσχυσε ο Δήμος Καβάλας και ο ιδιώτης- επιχειρηματίας κ. Στεφανής (εταιρία Βουγιουκλή). Το ειδικό δημοτικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο της Καβάλας λειτουργούν κανονικά.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι για όλη την ειδική εκπαίδευση, όπως και στις προηγούμενες περιόδους της πανδημίας έτσι και στο νέο σχολικό έτος, δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας και διακοπής του μαθήματος. Ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα όπως σχετικά αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας έχει κι αυτό αύξηση των μαθητών του. Διαθέτει τους απαραίτητους καθηγητές και ένα μαθητικό δυναμικό συνολικά 75 ατόμων! Οι 75 μαθητές του σχολείου το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Γεγονός καθόλου τυχαίο. Προ λίγων ετών μάλιστα το ίδιο σχολείο είχε και τους πρώτους του αποφοίτους.

Το ίδιο σχολείο διεκδικεί πάντα να μεταφερθεί σε ένα δικό του ξεχωριστό κτίριο αφού ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια είναι φιλοξενούμενο στο «Ζουμπουλάκειο», χρησιμοποιώντας το κτήριο του πρώην Πειραματικού. Το συγκεκριμένο σχολείο, ειδικά οι τάξεις του Λυκείου, είναι το πιο πρόσφατο στην πόλη. Η άριστη λειτουργία του δικαιώνει όσους προ λίγων ετών ζήτησαν τη δημιουργία του.

Ομαλή και φυσιολογική για την περίοδο που διανύουμε είναι η λειτουργία και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που όπως είναι γνωστό λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη. Στους χώρους που παλιά χρησιμοποιούσε το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο.

Διαβάστε επίσης