Είδες τα Τρίκαλα;

 Είδες τα Τρίκαλα;

Έτη φωτός ΜΠΡΟΣΤΑ βρίσκεται ο Δήμος Τρικκαίων, βραβευμένος άλλωστε για την καινοτομία, τις έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές και τις αστικές συγκοινωνίες του.

Πρόκειται για έναν Δήμο που επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στις ψηφιακές τεχνολογίες, προς όφελος των δημοτών του. Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο προηγμένο επίπεδο, που κυκλοφόρησε πιλοτικά στους δρόμους της πόλης ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Παράλληλα, πέτυχε να έχει σταθερούς χορηγούς που υποστηρίζουν όλα αυτά τα καινοτόμα προγράμματα, όπως συνέβη λίγες ημέρες πριν, όταν δέχθηκε από την εταιρία «Γκοργκόλης ΑΕ» 10 μικρά ηλεκτρικά οχήματα για την κυκλοφοριακή εκπαίδευση των μαθητών/τριών. Εκπαίδευση που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο πλέον διαθέτει και τα εν λόγω οχήματα και ποδήλατα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τμήματος της Γ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ήταν οι πρώτοι/ες που ανέβηκαν στα οχήματα, έκαναν βόλτα με αυτά, τα επεξεργάστηκαν και είδαν στην πράξη τις δυνατότητές τους. Διαδικασία που έγινε με την καθοδήγηση και επίβλεψη του υπευθύνου του Πάρκου.

Ήταν, εξάλλου, μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαδοθεί το μήνυμα που ενεργοποιεί η εταιρεία μέσω αυτής της κίνησης: «Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έγινε η προσφορά των συγκεκριμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Ευελπιστούμε ότι αυτά θα αποτελέσουν τα θεμέλια για την εκπαίδευση σωστών αναβατών και οδηγών του Αύριο», τονίζεται σχετικά στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι αυτές τις καλές πρακτικές από Δήμους που τις εφάρμοσαν με επιτυχία θα τις κυνηγήσουμε με ζέση. Θα «πατήσουμε» σε αυτές και θα προσπαθήσουμε να τις εξελίξουμε στον βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις ιδιομορφίες του γεωγραφικού αναγλύφου της πόλης.

Με την ευκαιρία, να ρωτήσουμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή της Νεάπολης λειτουργεί κανονικά και δέχεται μαθητές.

 

Γιάννης Εριφυλλίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»

Διαβάστε επίσης