• 19 Απριλίου 2024,

Είναι αδιόρθωτοι! Δύο φορές προκάλεσαν ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης

 Είναι αδιόρθωτοι! Δύο φορές προκάλεσαν ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης

Αρκετά σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης υπήρξε μία ακόμη φορά χθες από το έργο της κατασκευής δικτύου οπτικών ινών. Στην εξέλιξη τους οι εργασίες προκάλεσαν δύο ζημιές στο δίκτυο. Και οι δύο στην οδό Δράκοντος. Οι ζημιές «έφεραν» διακοπή υδροδότησης τόσο σε τμήμα του κέντρου όσο και σε συνοικίες. Η ΔΕΥΑΚ εργάστηκε το μεσημέρι και διόρθωσε τις βλάβες. Η δημοτική επιχείρηση θα λάβει μέτρα κατά του έργου και του εργολάβου (εταιρία της Θεσσαλονίκης) αφού τέτοιες ζημιές είναι πολύ συχνές. Ταλαιπωρούν κυρίως τους πελάτες της ΔΕΥΑΚ αλλά και την ίδια. Ο πρόεδρος της επιχείρησης Απόστολος Χρόνης δήλωσε χθες ότι θα ζητηθεί διακοπή εργασιών μέχρι να συμβεί αυτό που έχει κατ’ επανάληψη απαιτηθεί. Στο συνεργείο να υπάρχει και υδραυλικός. Ο οποίος μόλις ανακύπτει το πρόβλημα θα έχει τη δυνατότητα να το λύσει, χωρίς περισσότερες συνέπειες.

Το έργο των οπτικών ινών συνεχίζεται καθημερινά τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε συνοικιακούς δρόμους.  Είναι ένα έργο που δημιουργεί διάφορα προβλήματα, τις περισσότερες φορές κυκλοφοριακά. Αυτό που γίνεται συνέχεια είναι το σκάψιμο για τα χαντάκια να προκαλεί «σπάσιμο» αγωγού της ύδρευσης. Την προηγούμενη φορά περιστατικό έγινε κοντά στην οδό Ομονοίας. Χθες διαπιστώθηκε πάνω από τον Άη Γιώργη, στην ίδια και ομώνυμη συνοικία.

Σίγουρα ρόλο παίζει η ατιμωρησία αφού συνήθως η ΔΕΥΑΚ συγχωρεί τον εργολάβο, προς τον οποίο δίνει συνεχώς οδηγίες και συμβουλές. Τακτική που όπως φαίνεται δεν αρκεί. «Αρμόδιος να λάβει μέτρα είναι ο Δήμος Καβάλας. Αυτός έδωσε την άδεια στο έργο» μας είπαν χθες από τη ΔΕΥΑΚ. Σημειώνουμε ότι τα συγκεκριμένα χαντάκια έχουν μέλλον στην Καβάλα αφού η εργολαβία δεν έφθασε ούτε στη μέση του αντικειμένου της.

 

Διαβάστε επίσης