• 28 Απριλίου 2024,

Ειρήνη Βρανά: «Δεν εξαφανίστηκα μετά τις εκλογές»

 Ειρήνη Βρανά: «Δεν εξαφανίστηκα μετά τις εκλογές»

Η Ειρήνη Βρανά βρίσκεται πάντα στην Καβάλα.

Δραστηριοποιείται στην πόλη και τον Νομό και επαγγελματικά (ως δικηγόρος) και πολιτικά. Παραμένει μέλος της διοίκησης του ΟΛΚ, ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ. Την ρωτήσαμε για τα νέα της. Από τις απαντήσεις συγκεντρώσαμε σχόλια, εκτιμήσεις και ειδήσεις περί θεμάτων με μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια είναι τα νέα σας, όσον αφορά τα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών;

Απ: Ισχύει αυτό που προεκλογικά δήλωσα. Ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Καβάλας. Δεν είμαι «μετεωρίτης». Ήρθα για να μείνω. Αυτό το κάνω έργο με τις πράξεις μου. Μετά τις εκλογές δεν εξαφανίστηκα. Είμαι εδώ, είμαι εδώ για τους Καβαλιώτες. Ακόμη και μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα της δικηγόρου, προσπαθώ να βοηθήσω τους ψηφοφόρους μου και όσους άλλους με χρειάζονται. Για το λόγο αυτό συνεργάζομαι με δυο δικηγορικά γραφεία της πόλης. Εξακολουθώ και είμαι δικηγόρος Αθηνών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορώ να ασκώ το επάγγελμα στην περιοχή μας.  Έχω βάση στην επαγγελματική ιδιότητα που είναι αυτή της δικηγόρου γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος που με στήριξε χρειάζεται και νομική υποστήριξη. Οπότε κάνω δυο σε ένα. Και νομική υποστήριξη και είμαι κοντά στους ψηφοφόρους μου.

Ερ: Ήταν δύσκολος ο χειμώνας οικονομικά. Περιμένουμε αλλαγή κλίματος με τον τουρισμό. Σωστά;

Απ: Ο χειμώνας ήταν δύσκολος και αυτό φαίνεται από τις υποθέσεις που αναλαμβάνω και δυστυχώς οι περισσότερες έχουν οικονομικό αντικείμενο. Δηλαδή δάνεια τα οποία ο κόσμος δεν μπορεί να τα πληρώσει. Επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα και γενικώς τα θέματα είναι πάρα πολλά και έχουν σχέση με το οικονομικά. Όσον αφορά τον τουρισμό και την αγορά θεωρώ ότι από τις προβλέψεις που υπάρχουνε, η αγορά αναμένει μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο τουριστικός κλάδος παίρνει το άρμα των επενδύσεων τα τελευταία χρόνια. Αναμφισβήτητα οι επενδύσεις στις υποδομές φιλοξενίας συνέβαλαν καθοριστικά και θα συμβάλουνε κι άλλο στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Συνεισφέροντας στο μεγαλύτερο ποσοστό στο δίκτυο ανάπτυξης της χώρας. Οπότε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι όσον αφορά τον τουρισμό. Στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη πολυάριθμα τουριστικού περιεχομένου projects. Ένα εκ των οποίων είναι και αυτό που θα γίνει στο Περιγιάλι και αφορά ακίνητο που ανήκε στην οικογένεια μου και το οποίο έχει πουληθεί σε Βούλγαρους επενδυτές. Είναι μια επένδυση που σαφώς θα βοηθήσει και τον τουρισμό.

Ερ: Η ανάπτυξη, δηλαδή της πόλης και  του νομού Καβάλας, είναι ο τουρισμός; Δεν υπάρχει κάτι άλλο;

Απ: Δυστυχώς μόνο ο τουρισμός. Όπως ξέρετε είχαν ανακοινωθεί κάποια επιχειρηματικά project, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και δε ξέρω σε τι φάση βρίσκονται.

Ερ: Τα υπόλοιπα θέματα τα αναπτυξιακά της Καβάλας, έπονται.

Απ: Το λιμάνι είναι σε εξέλιξη. Τους επόμενους δυο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η υπό παραχώρηση του «Φίλιππος Β`». Αυτό άργησε γιατί ήταν νομικά τα θέματα. Ήταν νομικής φύσεως τα θέματα, τα οποία έχουν επιλυθεί.

Ερ: Μέσα στο καλοκαίρι θα δούμε τον ιδιώτη στο καινούργιο λιμάνι;

Απ: Οι πληροφορίες που έχω από το ΤΑΙΠΕΔ, λένε ότι στους επόμενους δυο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το υπό παραχώρηση. Το λέω αυτό γιατί εκπροσωπώ τον ΟΛΚ, είμαι μέλος του ΔΣ και έχω τις σχετικές πληροφορίες.

Ερ: Έχουμε και Ευρωεκλογές. Η Ειρήνη Βρανά φυσικά θα βοηθήσει τη ΝΔ.

Απ: Φυσικά θα βοηθήσω. Ο στόχος μας είναι μια Ελλάδα με ισχυρή θέση στην Ευρώπη. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του Πρωθυπουργού, στα άτομα που θα επιλέξει να δώσει το χρίσμα για να είναι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές. Θεωρώ ότι αυτά τα άτομα που θα επιλεχθούν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για μια Ευρώπη πιο δίκαιη. Πιο ανθρώπινη και φυσικά με την Ελλάδα στο επίκεντρο.  Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το πιο δημοκρατικό απ’ όλα τα θεσμικά όργανα. Είναι ο σημαντικός λόγος που θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Η επιστολική  ψήφος είναι μια διαδικασία, η οποία θα διευκολύνει όλους όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν είτε λόγω εποχιακής εργασίας, είτε λόγω υγείας, είτε γιατί διαμένουν μακριά από το χώρο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Διαβάστε επίσης