• 26 Απριλίου 2024,

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ήττα του Αστέρα στον τελικό του Εφηβικού (φωτογραφίες)

 ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ήττα του Αστέρα στον τελικό του Εφηβικού (φωτογραφίες)

Ο Λεύκιππος Ξάνθης του Λεωνίδα Μαγιάννη είναι ο πρωταθλητής στο Εφηβικό Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Στον τελικό που έγινε στην Ελευθερούπολη επικράτησε επί του Αστέρα Καβάλας του Στάθη Καμαράκη με 65-52.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά. Ο Αστέρας το πάλεψε όσοι μπορούσε, λύγισε στο  τελευταίο δεκάλεπτο όπου δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιθετικές του προσπάθειες όταν πλησίασε στο σκορ.

Εκεί έχασε το παιχνίδι με συνεχόμενες κακές επιλογές στην επίθεση ενώ έβγαζε καλές άμυνες. Η άμυνα του Λεύκιππου και σε αυτό το παιχνίδι όπως και με τον Πανσερραϊκό στον ημιτελικό, ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Από τον Αστέρα δέχθηκε 52 πόντους και από τον Πανσερραϊκό 48.

Το ματς παρακολούθησαν και φίλαθλοι ενώ τηρήθηκε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν:

15-15, 29-31 (ημίχρονο), 39-44, 52-65.

Από τον Αστέρα διακρίθηκε περισσότερο ο Αϊβαζίδης ένα από την ομάδα της Ξάνθης που συνεχίζει στην ημιτελική φάση καλύτεροι παίκτες ήταν οι Σαββίδης με 14 πόντους και Μακαρατζής με 13 πόντους.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ. Νίκος Νικολόπουλος ενώ οι βραβεύσεις στις δυο ομάδες έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπότη.

Διαβάστε επίσης