• 25 Απριλίου 2024,

Εκδηλώσεις – δράσεις της Θασιακής μετά την εκδρομή στα νησιά

 Εκδηλώσεις – δράσεις της Θασιακής μετά την εκδρομή στα νησιά

Ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί από το λιμάνι της Καβάλας η 8ημερη εκδρομή της Θασιακής Ένωσης Καβάλας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι εκδρομείς επωφελήθηκαν των δρομολογίων που ξεκινούν από την πόλη μας, ταξίδεψαν με το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου ως τον πρώτο τους προορισμό τη Σάμο.

Η Σάμος θα είναι η βάση των εκδρομέων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ικαρία (ημερήσια εκδρομή), Πάτμο και στο γυρισμό τη Χίο. Η Θασιακή πραγματοποιεί με επιτυχία τέτοιες εκδρομές, η σημαντικότερη κάθε έτους είναι αυτή που γίνεται το Καλοκαίρι.

Η συμμετοχή μελών και φίλων είναι ικανοποιητική.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσιλογιώργης, μετέχει στην εκδρομή, περιέγραψε αναλυτικά τις ενέργειες και εκδηλώσεις που θα γίνουν αμέσως μετά. Συντάσσεται επιστολή για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία θα αναφέρονται τα γνωστά προβλήματα της γραμμής του Πρίνου.

Θα δίδεται έμφαση στα λίγα Χειμερινά δρομολόγια. Η επιστολή θα είναι ενημερωτικού χαρακτήρα αφού ο υπουργός είναι νέος κι «… ίσως να μην ξέρει τα δεδομένα της περιοχής» είπε ο κ. Τσιλογιώργης. Ο οποίος συμπλήρωσε « … σε σχέση με τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου από την 1η Νοέμβρη δεν σας κρύβω ότι είμαι λίγο αισιόδοξος. Έχω μια μικρή αισιοδοξία». Από την άλλη πλευρά άσκησε κριτική στους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επειδή τα προηγούμενα χρόνια εξασφάλιζαν στη γραμμή του Πρίνου 2 μόνο Χειμερινά δρομολόγια αλλά ζητούσαν από τη Θασιακή να είναι ευχαριστημένη με αυτά!

Οι επόμενες εκδηλώσεις της Θασιακής θα γίνουν κυρίως στη Θάσο. Εκτός από την καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων μαθητών με καταγωγή από το νησί (22/9) υπάρχει και το 8ο συμπόσιο Θασιακών μελετών που θα γίνει στην Ποταμιά 12 με 14 Οκτώβρη.

Ο σύλλογος περιμένει να συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές, αρκετοί θα προέρχονται από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του συμποσίου θα ξεκινήσουν οι δύσκολες αλλά απαραίτητες προσπάθειες προκειμένου τα πρακτικά του να τυπωθούν, στον γνωστό τόμο των Θασιακών.

Διαβάστε επίσης