• 25 Απριλίου 2024,

Το πρόβλημα των χόρτων κυριάρχησε το Καλοκαίρι στον Αμυγδαλεώνα

 Το πρόβλημα των χόρτων κυριάρχησε το Καλοκαίρι στον Αμυγδαλεώνα

Ικανοποιημένος από αυτά που έγιναν στον Αμυγδαλεώνα το καλοκαίρι που σε λίγο τελειώνει, ταυτόχρονα αισιόδοξος για τη συνεργασία του με τη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Δημήτρης Πουρσαϊτίδης

. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και όλα όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης», με τις αλλαγές που έχουν επέλθει, θα παραμείνει πρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και την επόμενη τετραετία. Ρωτήθηκε χθες από την εφημερίδα μας για το πώς εξελίχθηκε το καλοκαίρι στον Αμυγδαλεώνα σημειώνοντας ότι η τουριστική κίνηση επηρέασε θετικά και την εν λόγω περιοχή.

Είπε χαρακτηριστικά ότι στον Αμυγδαλεώνα υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια (air bnb) τα οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξένησαν κόσμο. Κυρίως Βαλκάνιους  τουρίστες. Αυτοί εξήγησε ότι επωφελήθηκαν του ότι οι τιμές στον Αμυγδαλεώνα είναι χαμηλότερες και η απόσταση από την Καβάλα μικρή.

Ο  Δημήτρης Πουρσαϊτίδης είπε ότι ο ίδιος και οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα Θα θυμούνται το καλοκαίρι που τελειώνει για το πρόβλημα των χόρτων. Τόνισε ότι καταβλήθηκαν φιλότιμες και εθελοντικές προσπάθειες τα χόρτα να κοπούν. Αυτό έγινε ειδικά στο κέντρο του χωριού. Επαίνεσε τον υδρονομέα που αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα βοήθησε και αυτός στην κοπή των χόρτων. «Από πλευράς νερού δεν είχαμε πολλές διακοπές αλλά είχαμε πολλές βλάβες» είπε ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης τονίζοντας την ανάγκη να κατασκευαστεί στο χωριό δεύτερη δεξαμενή. Θύμισε ότι το δίκτυο ύδρευσης  του Αμυγδαλεώνα δεν είναι καινούργιο, έτσι οποιαδήποτε βλάβη απαιτεί η διακοπή υδροδότησης η διακοπή αυτή αφορά όχι μόνο την περιοχή που σημειώνεται η βλάβη αλλά όλο το χωριό!

Ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης ενημέρωσε ήδη για τα προβλήματα του χωριού τη νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με την οποία αισιοδοξεί ότι θα έχει καλή συνεργασία. Για την περίοδο που τελειώνει 31 Αυγούστου είπε ότι δεν έγιναν ενώ θα έπρεπε, έργα υποδομής στον Αμυγδαλεώνα. Τέλος σημειώνει ότι οι διαφορές που ανέκυψαν ανάμεσα στον ίδιο και τη Δήμαρχο ήταν καθαρά αυτοδιοικητικές καταλήγοντας ότι την κυρία Δήμητρα Τσανάκα σαν άνθρωπο την εκτιμά πολύ.

 

Διαβάστε επίσης