• 20 Απριλίου 2024,

Αναστασιάδης: Υπεύθυνη για το δρόμο του νέου οικισμού «Σαράντα» είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ

 Αναστασιάδης: Υπεύθυνη για το δρόμο του νέου οικισμού «Σαράντα» είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ

Όσοι διαμένουν στο νέο οικισμό της Νέας Ηρακλείτσας γνωστό και ως «οικισμό Σαράντα», αυτός βρίσκεται πριν από το χωριό, δημιούργησαν σύλλογο και την Τρίτη το βράδυ πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική ενώ τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Υπόψη του τέθηκαν όλα τα προβλήματα του οικισμού με κυριότερο και πιο επίκαιρο τις αυξημένες ταχύτητες στο δρόμο που διασχίζει τον οικισμό, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτόν και την αλάνα. Πριν δηλαδή από την είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας.

Ο Φίλιππας Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος, είπε ότι τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με αυτόν τον τρόπο δικαίωσε τους κατοίκους του οικισμού που από το 2017 απευθύνονται στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Τότε ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος έδωσε κάποιες υποσχέσεις αλλά στο τέλος δεν έγινε απολύτως τίποτα. Στη συνέλευση μίλησε αναλυτικά για τη δραστηριότητα του συμβουλίου του συλλόγου ο πρόεδρος Λευτέρης Ποιμενίδης. Στο τέλος των εργασιών της συνέλευσης συμφωνήθηκε να συνταχθεί υπόμνημα το οποίο θα αποσταλεί στους βουλευτές αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ακούστηκαν και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στον οικισμό όπως η κατασκευή πεζοδρομίων, η ασφαλτόστρωση δρόμων κτλ. Μεταξύ των άλλων στην εισήγησή του ο πρόεδρος του συλλόγου είπε τα ακόλουθα:   Κατασκευή κόμβου.

Ο κος Μέτιος έχει δεσμευτεί επ’ αυτού και ζήτησε να συναντηθούμε με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων. Ο Δήμαρχος κος Αναστασιάδης έχει εντάξει την κατασκευή στο πρόγραμμα Φιλόδημος 2 και αναμένουμε. Καθαρισμός και περίφραξη των δύο αντλιοστασίων που υδροδοτούν το χωριό και τον Νέο Οικισμό.Συνεργασία με την αντιδήμαρχο της περιοχής και τον νέο τοπικό συμβούλιο να συνεργαστούμε για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων σκουπίδια, κάδοι, καθαρισμός οδών, τακτική αποψίλωση χόρτων.

Καθαρισμός επικείμενης τάφρου αλάνας καθώς και περιοχή αλάνας από τα δημόσια κτήματα. Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι θα εργαστούμε ακούραστα, μεθοδικά, με υπομονή και πρόγραμμα για να μπορέσουμε να σταθούμε αντάξιοι της επίλυσης των προβλημάτων, ελπίζοντας στην συνεργασία, καλή πρόθεση και διάθεση όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων παραγόντων.

Διαβάστε επίσης