Τραυμάτισαν νυχτοφύλακα τοπικής εταιρίας όταν τους έπιασε να κλέβουν καλώδια

 Τραυμάτισαν νυχτοφύλακα τοπικής εταιρίας όταν τους έπιασε να κλέβουν καλώδια

Νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας νυχτοφύλακας που εργάζεται στη φύλαξη κτιριακών εγκαταστάσεων  γνωστής τοπικής εταιρίας, διαπίστωσε ότι δύο άτομα είχαν παραβιάσει την περίφραξη κι είχαν προσεγγίσει ένα από τα κτίρια. Από την εξωτερική πλευρά του οποίου είχαν αρχίσει να αφαιρούν καλώδια. Τα οποία στη συνέχεια σκόπευαν να πουλήσουν για να εξασφαλίσουν χρήματα.

Αμέσως ο νυχτοφύλακας κινήθηκε προς το μέρος τους, ζήτησε εξηγήσεις αλλά οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Τους καταδίωξε κι έτσι πρόλαβε και έπιασε τη γυναίκα. Μέσα σε λίγα λεπτά επέστρεψε στο σημείο ο δεύτερος δράστης (προφανώς ο σύζυγος της) και του επιτέθηκε με το εργαλείο με το οποίο νωρίτερα έκοβαν τα καλώδια. Ο άτυχος νυχτοφύλακας τραυματίστηκε στο χέρι και στο κεφάλι. Οι δύο άγνωστοι (μάλλον Ρομα) επωφελήθηκαν του τραυματισμού κι εξαφανίστηκαν. Στο σημείο ειδοποιήθηκε έφθασε η αστυνομία ενώ ο νυχτοφύλακας πήγε στο Νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια αποχώρησε για την οικία του. Σημειώνουμε ότι τα δύο άτομα αδιαφόρησαν για την επικινδυνότητα που υπήρχε στην αφαίρεση των καλωδίων και μάλλον από καλή τους τύχη δεν έπαθαν ηλεκτροπληξία. Το περιστατικό έγινε σε εταιρία, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη.  Για αυτό δεν υπήρξε ανακοίνωση- δ. τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Η παραλίγο πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Το απόγευμα της Τρίτης περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά σε διαμέρισμα (φωτογραφία). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονταν σε σοβαρό περιστατικό. Εξ αυτού του λόγου η Πυροσβεστική ενημέρωσε και το ΕΚΑΒ. Δύο οχήματα έφθασαν γρήγορα σε πολυκατοικία στην οδό Κ. Τσολάκη (Ρούσβελτ). Μαζί τους και το ασθενοφόρο. Εκεί οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Κάηκε φαγητό που ηλικιωμένη γυναίκα ετοίμαζε σε εστία που έχει στο μπαλκόνι της. Η νοικοκυρά ήταν εντός του διαμερίσματος και δεν είχε καταλάβει τίποτα. Απόρησε για την άφιξη της Πυροσβεστικής και μάλλον αυτή ήταν η αφορμή να θυμηθεί το φαγητό στο μπαλκόνι. Οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ούτε καν πυροσβεστήρα. Η κινητοποίηση προκλήθηκε από τον καπνό που έβγαινε από το ξεχασμένο φαγητό, τον οποίο είδαν και τρόμαξαν οι περίοικοι. (Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης