Εκδηλώσεις Θρακικής Εστίας

 Εκδηλώσεις Θρακικής Εστίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Θρακική Εστία Καβάλας γνωστοποίησε την επανάληψη της εκδήλωσης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Πρόκειται για τη γιορτή του Γενέθλιου της Θεοτόκου. Ο εορτασμός θα λάβει χώρα στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Τιμίου Προδρόμου, όπου όπως είναι γνωστό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Συλιβριανής.

Την μετέφεραν στην Καβάλα πρόσφυγες τον Οκτώβριο του 1922 από τη Συλίβρια της Ανατολικής Θράκης. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Συλίβριας Μάξιμου εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας στους δρόμους της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Συλιβρίας Μάξιμου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση και συνάντηση των απανταχού Συλιβρινών στην αίθουσα του ιερού ναού.

Διαβάστε επίσης