Εκδήλωση και κοπή πίτας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών

 Εκδήλωση και κοπή πίτας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 23/1/23 εκδήλωση στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, σε συνεργασία με την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος και την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και το ρόλο της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ΟΚΕ (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος) είναι ένας Συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός ο οποίος διοικείται από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και από εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών ανά την Ελλάδα. Ο σκοπός της ΟΚΕ είναι η Διαβούλευση που υποχρεούται να υπάρχει πριν από κάθε κατάθεση νομοσχεδίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, δυστυχώς δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, Βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου και Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Τοπικών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων αλλά και Ομοσπονδιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι μετά την παρουσίαση της δράσης της Ο.Κ.Ε. είχαν μία παραγωγική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαμόρφωση των Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Π. Ε. Καβάλας και Θάσου, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΕΒΕΚ σε κεντρικό κατάστημα της Καβάλας, στην οποία παρευρέθη σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στην εκδήλωση καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος ο οποίος ευλόγησε την πίτα.

Το φλουρί των επισήμων έτυχε στο Δήμο Καβάλας και το αναμνηστικό της Ομοσπονδίας παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς και το φλουρί των συμμετεχόντων έτυχε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων κ. Κούτρας Ιωάννης.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. καθώς και τον κ. Γιάννη Πάιδα, Πρόεδρο της Ο.Κ.Ε. για την εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας με σκοπό τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλα τα Σωματεία και όλους τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας Καβάλας για τον ενεργό ρόλο τους σε κάθε δράση της Ομοσπονδίας. Η επιτυχία της Ομοσπονδίας οφείλεται πρωτίστως στην ενεργή παρουσία των μελών της.

Εκ της Διοικήσεως

Διαβάστε επίσης