• 25 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ”

 Εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ”

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28-1-2019 μέσα σε πολύ όμορφο και με οικογενειακό χαρακτήρα απογευματινό η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ” στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Το πρόγραμμα προέβλεπε κοπή βασιλόπιτας και ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση .

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κα Νίκη Ανέστη ξεκίνησε ευχόμενη καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και κάλεσε τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, πατέρα Παναγιώτη Τσακίρη, να ευλογήσει και να κόψει την βασιλόπιτα.

Κόβοντας το κομμάτι της εκκλησίας ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, μετέφερε τις ευχές του για καλή και ευλογημένη χρονιά. Κατόπιν κόβοντας το κομμάτι του Δήμου η Αντιδήμαρχος Κα Μαρία Φρατζεσκάκη η οποία εκπροσωπούσε τη Δήμαρχο Κα Τσανάκα μετέφερε τις ευχές της για τη νέα χρονιά και ευχήθηκε και προσωπικά καλή χρονιά σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την βράβευση δύο παλιών υποτρόφων του Σωματείου Ιωάννα Φιλίδου και Ουρανία Φιλίδου οι οποίες πήραν τα πτυχία τους με ΑΡΙΣΤΑ. Τον έπαινο αριστείας συνόδευε και μία επιταγή των 500 Ε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός της περασμένης χρονιάς, ο Προϋπολογισμός του 2019 καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ολοκληρώθηκε με την έγκρισή τους από το σώμα και την απαλλαγή του Δ.Σ. για τη διαχείριση του έτους 2018.

 Στη μεγάλη βασιλόπιτα το νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι του μέλους του Δ.Σ. Κας Ελένης Ψυρούκη και τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Κα Μάγδα Τσακαλούδη

Χορηγός της εκδήλωσης (προσφορά όλων των κερασμάτων)  ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επίτημος Πρόεδρος του Σωματείου Κα Θάλεια Λαζίδου, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κα Σμαρώ Νικολαϊδου και το μέλος του Δ.Σ. Κα Λαμπαδίτου Αναστασία, η Ταμίας του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί & την Οικογένεια Κα Ελένη Ψυρούκη και η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου Παράρτημα Καβάλας  Κα Άννα Γιοβανιού, η Κα Ντόρα Καλαντζή και το μέλος του Δ.Σ. της Μέριμνας του Παιδιού Κα Άννα Νομικού.

 

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την όλη διοργάνωση και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις.

 

 Ακολουθεί   ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 που παρουσίασε η Κα Ανέστη :

 

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας, καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

 

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου  από τον Ιανουάριο 2018- 31/12/2018.

  • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 ενισχύσαμε οικονομικά δέκα (10) καβαλιώτες φοιτητές. Η Υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το Σωματείο μας ανελλιπώς πάνω από 30 χρόνια.
  • Στείλαμε κρέας στις φυλακές Κομοτηνής τον Αύγουστο του 2018 και τα Χριστούγεννα του 2018 για την βελτίωση των γευμάτων αυτών ημερών, εξασφαλίζοντας πολύ καλή τιμή από την εταιρεία ΚΡΕΚΑ, η οποία και τα παρέδωσε στην Κομοτηνή. Έτσι μέσα από τις δράσεις μας συνεχίζουμε και ενισχύουμε και την τοπική οικονομία. Η ετήσια υποστήριξη είναι συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ. Πήραμε ευχαριστήριες επιστολές από το Διευθυντή των φυλακών.
  • Τοπικά συνεχίζουμε να έχουμε συνεργασία με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.
  • «Ο τοίχος της Καλοσύνης». Πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Την 28-4-2018 συμμετείχαμε μαζί με πολλούς ακόμη φορείς στην δράση, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, που έγινε στην Πλατεία Καπνεργάτη εγκαινιάζοντας το θεσμό του Τοίχου της Καλοσύνης στην Καβάλα με πρωτοβουλία των μαθητών και της σχολικής κοινότητας, που ήταν δυναμικά παρούσα. Μια ιδιαίτερη μέρα σήμερα που χρωματίστηκε από τη συγκινητική παρουσία μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς προσέγγισης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και πρόκληση συναισθήματος ευγνωμοσύνης. Η κίνηση είναι απλή. Κρεμάμε, παίρνουμε. Αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμός , άρση της διαφορετικότητας. Ήδη υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης τέτοιοι «τοίχοι» , κυρίως δίπλα σε σχολεία και λειτουργούν καλύπτοντας τον λόγο για τον οποίο έχουν στηθεί.

  • Την 27η Οκτωβρίου 2018, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστωρ του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Την εκδήλωση αυτή την πραγματοποιούμε πλέον κάθε χρόνο.
  • Την 20/11/18 πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο ΠΝΟΗ εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια εκδήλωση έγινε μέσα στο 11ο Δημ. Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με την υπέροχη συμμετοχή των παιδιών, που όπως πάντα μας εκπλήσσουν για την ωριμότητα που παρουσιάζουν.
  • Την 25/11/2018 παγκόσμια ημέρα για την ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΒΙΑ ΣΤΟΠ πραγματοποίηση εκδήλωση ενημέρωσης στους φοιτητές του ΤΕΙ Α.Μ.& Θράκης. Συμμετείχαμε μαζί με την ΠΝΟΗ, του Γιατρούς του Κόσμου, την ΜΚΟ Northen Lights Aid με ενημερωτικό υλικό.
  • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των γονέων του μικρού Ραφαήλ Μπίνη για οικονομική υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπέρογκες δαπάνες για να μετακινηθεί στην Αμερική και να νοσηλευτεί εκεί. Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε ο μικρός δεν τα κατάφερε.

Β) Πραγματοποιήσαμε δράση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το τμήμα της Καβάλας  από 22/7 μέχρι 27/7/18 με αντικείμενο τη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών  προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και πραγματικά πάντα η πόλη μας ευαισθητοποιείται άμεσα σε μεγάλες καταστροφές.

  • Δεχθήκαμε όλο τον χρόνο πάρα πολλές προσκλήσεις για εκδηλώσεις- δράσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας, όπως

Ι) Παραβρεθήκαμε στις 13-5-18 , ημέρα της Μητέρας, στην αρτοκλασία που κάνει κάθε χρόνο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας στο εκκλησάκι στο Πουλίδειο Γηροκομείο.

ΙΙ)Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας  παραβρεθήκαμε στη Γενική Συνέλευση του 2018. Το Σωματείο μας είναι δια της εκπροσώπου του Κας Γρηγοριάδου, μέλος στο Εποπτικό Συμβούλιο.

 Επειδή υπάρχουν και νέα μέλη στη Γ.Σ. σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που είναι: τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην MIGATO) και το γραφείο μας(επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη  Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945.

  • Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας.
  • Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη Αδελαίδα και Σαββοπούλου Νένη, γιατί και πάλι είχαμε άψογη συνεργασία.
  • Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2018.
  • Προσπαθήσαμε όλο το 2018 για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας.
  • Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2087.

 

 

 

Διαβάστε επίσης