• 5 Μαΐου 2024,

Παλικαρίσια πρόκριση του Βύρωνα που έσπασε το αήττητο του Νέστου με 2-1(φωτογραφίες)

 Παλικαρίσια πρόκριση του Βύρωνα που έσπασε το αήττητο του Νέστου με 2-1(φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Ο Βύρωνας πέτυχε μια μεγάλη πρόκριση και δίκαιη απέναντι στο Νέστου που για πρώτη φορά φέτος γνώρισε την ήττα σε επίσημο παιχνίδι.  Παράλληλα απέκλεισε το Νέστο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Κύπελλο(πέρσι στα πέναλτι στο Βερούλειο. Το παιχνίδι σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής ήταν συγκλονιστικό. Ο Βύρωνας εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κενά στην άμυνα του Νέστου ενώ τα έδωσε όλα στις μονομαχίες ειδικά στο τελευταίο διάστημα του αγώνα.  Ο Ηλίας Σεφερίδης ήταν ο κορυφαίος των 22 ενώ σπουδαία εμφάνιση ο τερματοφύλακας Μπάφας. Ο Νέστος είχε καλύτερη κυκλοφορία αλλά η άμυνα του χωρίς τον Μκριτσιάν… έμπαζε.   Ο Κετσιεμενίδης χρησιμοποίησε βασικούς εκτός από Μκριτσιάν και Αθανασίου ενώ δεν έπαιξε και ο τιμωρημένος Ορφανίδης.  Η ομάδα της Χρυσούπολης είχε το καλύτερο της διάστημα από το 45` έως το 60`.

Ο Βύρωνας δικαιολογημένα πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.  

Αρχικά ο Νέστος απείλησε με τον Κουντού στο 10`(σουτ απόκρουση Μπάφα και 12` κεφαλιά που βρήκε και τη συμβολή των δοκών). Ο Βύρωνας πρώτη φορά απειλητικός στο 19` με τον Τσίλογλου. Στο 27` από κόρνερ του Καρίπογλου στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε σώματα αμυντικών για το 1-0.  Στην επανάληψη ο Νέστος αμέσως στο 48` ισοφάρισε σε 1-1  με τον Παρουτσή μετά από ωραίο συνδυασμό Νικλητσιώτη , Μπέλιτς.

Στο 53` μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Παντελίδη που πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Χούσινετς με το κεφάλι. Στο 60` αστόχησε από κοντά ο Μπέλιτς ενώ στο 62` φάουλ του Νικλητσιώτη και δύσκολη απόκρουση του Μπάφα σε κόρνερ. Στο 65` ζήτησε πέναλτι ο Βύρωνας σε μαρκάρισμα του Τσίλογλου από τον Χαραλαμπίδη από γύρισμα του Παντελίδη  και στο 68` στο τσαφ δεν πρόλαβε ο Δελής τη μπάλα από κοντά. Στο 72` ακυρώθηκε γκολ του Νέστου σε πλασέ του Μπέλιτς μετά από σουτ του Γκουτσίδη και απόκρουση του Μπάφα. Στο 74`φάουλ του Κυγάη κεφαλιά του Δελή(θετικός σε όλη τη διάρκεια) λίγο άουτ.  Στο 76` ο Κυγάης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Άγγο που τσίμπησε τη μπάλα για το 2-1. Στο 80` φάουλ του Γκουτσίδη μεγάλη απόκρουση του Μπάφα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Βύρωνας: Μπάφας, Σιαματάς 46` Κυγάης, Αγγελίδης Σ, Σεφερίδης, Δελής, Φαρσάκογλου 78` Πεφάνης, Γοριδάρης, Καρίπογλου 63` Δεληγιάννης, Παντελίδης, Τσίλογλου 73` Άγγος, Μαυρογιάννης.

Νέστος: Χαραλαμπίδης, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς 77` Α. Μελισσόπουλος , Παπαδόπουλος, Ευθυμιάδης, Ν. Μελισσόπουλος 46` Τζελέπης , Κουντού 46` Γκουτσίδης, Μπέλιτς, Νικλητσιώτης, Παρουτσής.

 

Διαβάστε επίσης