• 28 Μαρτίου 2024,

Εκλογές στο συνοικιακό σύλλογο του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλες δραστηριότητες τοπικών συλλόγων

 Εκλογές στο συνοικιακό σύλλογο του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλες δραστηριότητες τοπικών συλλόγων

Οι πάσης φύσεως σύλλογοι της πόλης προετοιμάζονται για το Φθινόπωρο, προσπαθούν να προσαρμοστούν και να δράσουν.

Τον Αύγουστο όλοι οι σύλλογοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους. Από τις ειδήσεις των συλλόγων ξεχωρίζουν αυτές της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου.

*Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά της Λέσχης Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας βρίσκεται απέναντι στον οποιοδήποτε έχει στο μυαλό του σκέψεις για εμπορευματοποίηση του φυσικού μας πλούτου. Δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να βάλει εισιτήριο όχι μόνο στον Όλυμπο αλλά πουθενά σε αυτό που εμείς λέμε σπίτι μας. Η φύση είναι για να την ζούμε, να την απολαμβάνουμε αλλά και για να τη προστατεύουμε.

Ο ίδιος σύλλογος προετοιμάζει την τακτική γενική του συνέλευση. Αυτή θα γίνει στο πάρκο της συνοικίας, στις 12 Σεπτέμβρη (11.00 το πρωί). Η διαδικασία περιλαμβάνει και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

*Ο συνοικιακός σύλλογος Περιγιαλίου συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι: «Χαρίζονται παιδικά ρουχαλάκια για αγοράκι και κοριτσάκι και καρότσι. Εάν χρειάζεται κάποια οικογένεια ή εάν γνωρίζεται κάποια οικογένεια που τα έχει ανάγκη ας μας στείλει προσωπικό μήνυμα στην σελίδα του συλλόγου».

*Συνοικιακός Σύλλογος Χωράφας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς , στα μέλη του Συλλόγου μας που συνεισφέρανε με πολύ αγάπη και προθυμία, ότι αγαθά ήταν απαραίτητα για να βοηθήσουν του πυρόπληκτους της χώρας μας».

*Σύλλογος Ποταμουδίων: «Ο Σύλλογός μας παρέδωσε 10 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης στο Δήμο Καβάλας, για να σταλούν στους πυρόπληκτους. Ευχαριστούμε τα μέλη μας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή όλων μας να ανακουφίσει λίγο τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από τις φωτιές».

*Συνοικιακός Σύλλογος Κηπούπολης- Καλαμίτσας: «Πραγματικά ένα ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας είναι λίγο…Η συμμετοχή σας ήταν τεράστια. Σε λίγες ώρες μόνο καταφέρατε να γεμίσετε τον σύλλογο από την Αγάπη σας για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από το μένος της Φωτιάς».

*Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας: «Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Cosmopolis» που οργάνωσε και φέτος ο Δήμος Καβάλας με την Δημωφέλεια στις γειτονιές της παλιάς πόλης στη χερσόνησο της Παναγίας, παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου στη θέση τέρμα Ιερολοχιτών η τελευταία αφήγηση προσφυγικής ιστορίας του Συλλόγου μας. Με θέμα ” Δέκα χρόνια διαφορά” η κ.Σοφία Καπαρή μέλος του Συλλόγου, άνοιξε τη βαλίτσα των συναισθημάτων της και μοιράστηκε με το κοινό ένα κομμάτι από τις μνήμες της. Μια βέρα της γιαγιάς της η αιτία που βρέθηκε ανάμεσα στα άλλα κοσμήματα και η θύμηση πήρε τους δρόμους της καρδιάς… ” …..Δύο φωτογραφίες με διαφορά δέκα χρόνων, η μία από τα χρόνια της χαράς στην Πατρίδα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και η άλλη βγαλμένη σε προορισμό που δεν επέλεξαν,με αβάσταχτα τα χρόνια πάνω της και σκοτεινιά στο βλέμμα”. Οι αφηγήσεις αυτές είναι ένα συμμετοχικό εγχείρημα με τίτλο «Η Γεωγραφία των συναισθημάτων» της ομάδας «postcards from home»,του Φωτογραφικού ομίλου Καβάλας, του συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο» και του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας». Ευχαριστούμε θερμά την κ.Φωτεινη Παπαχατζή, την κ.Ιρις Πετρουλάκη την κ. Μυρτώ Ζαρόκωστα ( ομάδα του postcards from home) και τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας για την ευκαιρία που μας έδωσαν να μοιραστούμε τις Μνήμες μας».

*Ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών κάνει γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης λαχειοφόρου αγοράς του: «Μετά από κλήρωση του λαϊκού λαχείου Τρίτη 17 Αυγούστου τα τυχερά νούμερα της λαχειοφόρου μας αγοράς είναι: Το 756 που κερδίζει την ποντιακή φορεσιά και το 662 την τηλεόραση.

*Σύλλογος Πνοή: «Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας Τα Βαρέλια, Σπετσών 27 στον Άγιο Νικόλαο, μας ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν ποσό από τις εισπράξεις της Πέμπτης, Παρασκευής και του Σαββάτου 12, 13 και 14 Αυγούστου 2021 όπως και της Πέμπτης, Παρασκευής και του Σαββάτου 19, 20 και 21 Αυγούστου 2021 στον Σύλλογο “ΠΝΟΗ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, προκειμένου στη συνέχεια μέσω του Συλλόγου να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας».

Διαβάστε επίσης